Slovenski etnografski muzej

Koronski humor

Koronski humor

Zbiranje vicev na temo virusov, epidemije, ukrepov in odnosov v družbi v času bolezni Covid-19 je prepoznaven projekt Slovenskega etnografskega muzeja iz leta 2020. Z zbiranjem koronskega humorja oz. vicev na temo koronavirusa SEM nadaljuje. Vabimo vas, da nam pomagate pri zbiranju in vice še naprej pošiljate na vici.semuzej@gmail.com.

Pred vami je izbor najboljših vicev. Objavljeni so v jeziku, v katerem jih je muzej prejel (s slovenskim prevodom) in  namenoma niso lektorirani, da se ne bi izgubila njihova pristnost.

Novo leto

Vprašanje za vlado in strokovno ekipo. A lahko brez PCT vstopimo v novo leto in kaki so pogoji?

Poživitvena

Prijatelj, ki se je tretjič poročil, pravi, da je tretja res poživitvena.

Smučanje

Odlazak na skijanje 2030. godine: - Gospođo, iz dokumenata je vidljivo, da ste primili 46 doza – 22 Pfizera, 20 Johnsona i 4 Astra Zenece. Fali vam još 4 doze Moderne za prelazak granice. – Ali još sam i preboljela Covid! – Jeste … ali samo 36 puta. (Prevod: Odhod na smučanje leta 2030: - Gospa, iz dokumentov je razvidno, da ste prejeli 46 odmerkov – 22 Pfizerja, 20 Johnsona in 4 Astra Zenece. Za prehod meje vam manjkajo še 4 odmerki Moderne. – Saj sem tudi prebolela Covid! – Ste … ampak samo 36 krat.)

Vrtanje po nosu

Babica je zmeraj rekla: nobeden te ne bo plačal, če boš samo sedel in po nosu vrtal. Ni imela prav. Danes delam v testnem centru.

Dogovor

Postignut je dogovor između Australije i Novaka Đokovića … Igrat će od kuće.  (Prevod: Dosežen je bil dogovor med Avstralijo in Novakom Đokovićem … Igral bo od doma.)

Napovedovanje

Lepo prosim mojstre, ki so že lani novembra s 100% natančnostjo napovedali, da bo letos septembra 4. val epidemije, če mi lahko sporočijo številke za 34. krog Eurojackpota. Prav tako lepo prosim, če mi lahko ti isti mojstri sporočijo, kako bo s prehodom mej in potovanji na hrvaško obalo v mesecu juliju in avgustu 2022, da ne hujšam za brezveze. Hvala.

Sosed

Ojejo... Sosed se ga je naklestil in prepeva ženi pod oknom... Mala moja zaboravi na krizu... skini gače, cepivo je blizu...

Štanti

Letos na štantih s kostanjem: mala merica, velika merica, kostanj s klobaso, kostanj kuhan v vinu, hot dog kostanj, paprike filane s kostanjem, kostanjeva sladkorna pena

Hladilnik

Otišla sam do frižidera da vidim jel imam covid.. mirisala dimljenu pancetu. 1. covid nemam. 2. pancetu isto više nemam. (Šla sem do hladilnika, da vidim, če imam covid...vohala sem dimljeno panceto. 1. covida nimam 2. pancete tudi nimam več.)

Prešuštvo

Švaleracija drastično opada zato što epidemiolozi stalno istražuju ko je s kim bio u kontaktu, kao da nemaju pametnija posla! (Prešuštništvo drastično upada, ker epidemiologi stalno raziskujejo, kdo je bil s kom v kontaktu, kot da nimajo pametnejšega dela!)

Cepljenje

»Mojega otroka ne boste cepili.« Magda, 77 let, o sinu Zvonkotu 50 let.

Anketa

Anketa… »Kakvo je vaše mišljenje o seksu na radnom mestu?« »Nikakvo… Prvo, ja sam oženjen čovek a drugo, izbor je baš nikakav…« »Izvinite, a gde radite?« »Pa radim od kuće…« (Prevod: Anketa… »Kakšno je vaše mnenje o seksu na delovnem mestu?« »Slabo… Prvič, sem poročen človek in drugič, izbira je res slaba…« »Oprostite, kje pa delate?« »Delam od doma…«)

Sejem

Zaradi epidemioloških razmer, vse obiskovalce sejma obveščamo, da bo letos kuhano vino vsebovalo tudi alkohol. Hvala za razumevanje.

Miklavž

Jst: Pejt zdej spat, pa bo pršu Miklavž. Tamav: Zakaj pa ti ne greš zdej spat? Jst: Ja eden mora tudi Miklavžu PCT preverit!!

Božiček

Božiček: Kaj bi rad za Božič? Otrok: Porsche 911. Božiček: Bodi bolj skromen. Otrok: Naj se kovid konča. Božiček: A 911 Carrera ali Turbo?

Vneto grlo

Doktor, žena ima ful vneto grlo, pa čisto brez glasa je! Kaj naj naredim? Uživaj, človek, uživaj!!

Ironija

Kaj je ironija? Da se narkoman noče cepit.

Proticepilec

Leto 2022. 6x cepljeni in 8x cepljeni sta se na smrt skregala, ker je 8x cepljeni rekel 6x cepljenemu, da je jebeni antiwaxer.

Zobje

Da sam znao da ću ovoliko nositi masku ne bih ulagao pare u prednje zube. (Prevod: Če bi vedel, da bom toliko nosil masko, ne bi investiral denarja v sprednje zobe.)

Policijska postaja

Od dans naprej lahk delamo komot pizdarije… ker brez PCT… te ne morjo niti na policijsko postajo peljat…

Test

Sinček pravi mamici: ˝trikrat na teden ponavljam test pa sem še vedno negativen˝.

Legitimacija

Prideta dva policaja na kavo, pa morata pokazat PCT in osebno…, pa reče en gost pri drugi mizi: »Kam smo prišli, da kelnarca policaje legitimira!«

Čipi

Uni tacepljeni. Kaj so vas že klical iz NJZJa? Mene so, moram it nazaj, da mi bodo čip ven vzel ker v Revozu ne morjo delat!

Samotestiranje

Od 15. novembra bo samotestiranje v šolah obvezno. Pri samotestiranju bo tudi posameznik moral z osebnim dokumentom sam sebi izkazovati istovetnost.

Bon

Kje se lahko unovči BON21 za nakup otroških knjig prek spleta? V knjigarne ne hodimo, ker nimamo PCT? Če želite, vam pošljem nekatere e-knjige oz učbenike. Mikrobiologija, imunologija, virologija, infekcijske bolezni, farmakologija I in II, zgodovina medicine. Vsaka okvirno 500 strani, pa bere se bolj počasi, do konca epidemije ne boste rabila v knjigarne hodit.

Imunost

Jaz sem ziher imun na vse. Mene je nona vedno okoli ust brisala z obliznjenim palcem.

Bolezen

Prvič v zgodovini človeštva lahko bolezen, ki je nimamo, prenesemo na nekoga, ki je proti njej cepljen.

Prdec

Včeraj, ko sem bila v vrsti pri blagajni, je gospa pred mano prdila. Ni se mi zdelo ravno kulturno, a preden sem ji lahko kaj rekla, se gospa obrne in mi pove: »Če si prdec slišala, pomeni, da ne spoštuješ varnostne razdalje. Če pa si ga zavohala, pa ne nosiš pravilno maske!« Opravičila sem se …

Silvestrovo

Kam greš na Silvestrovo? Me vpraša znanec. Sem mu reku u Partizane, če bo šlo tko naprej.

Seks

Sex je tudi kot testi. Ali na 48 ur, 72 ur, včasih pa pade kakšna karantena.

Bolnica Franja

V torek se zaradi velikega števila okužb po 75 letih odpira bolnišnica Franja.

Cepilec

Skoraj vsaka ženska ima svojega cepilca, če ima pa še kakšnega zraven, hmmm, no to je pa že poživitveni odmerek.

Virus

Virusu, ki ima tako ljudstvo, se ni treba bati za prihodnost.

Vid

Prijatelj je v centru za cepljenje prejel odmerek cepiva. Takoj se mu je zameglil vid in je komaj prišel domov. Od doma je poklical v center in vprašal, ali naj gre k zdravniku. Rečeno mu je bilo, naj ne hodi nikamor ampak naj se takoj vrne v center … da mu vrnejo očala.

Natakar

Do juče su se rezultati pokazivali doktoru, a sada konobaru! Ko je vaš izabrani konobar? (Prevod: Do včeraj so se rezultati kazali zdravniku, sedaj pa natakarju! Kdo je vaš izbrani natakar?)

PCT

Zdaj se bo v gostilne hodilo tako: P - prideš, C - cukneš, T - tečeš.

Rop

V banki. Ropar: »roke gor, to je rop!« Uslužbenka: »Gospod, najprej moramo preverit vaš PCT«.

Čarovništvo

Brez maske, necepljena in kljub temu zdrava! Kakšne dokaze o čarovništvu še rabimo?

Ovce

Ironija: proticepilci trdijo, da niso ovce, toda jemljejo ivermektin, da se pozdravijo.

Finančni nasvet

Burazi, dobte si žensko k ni cepljena. Ne morš jo peljat nikamor, ne v restavracijo niti v klub. Sledite mi za več finančnih nasvetov.

Odloki

Odloke je treba brati jako hitro. Ko prideš do konca, je lahko že prišlo do spremembe…

Krof

Jesen 2021:
Imate izpolnjen obrazec?
Imam!
Imate rojstni list?
Imam!
Imate osebno izkaznico?
Imam!
Imate potni list?
Imam!
Imate potrdilo o cepljenju?
Imam!
Ste zadnje dni kaj kašljali, imeli vročino, drisko ali kaj podobnega?
Nisem!
Ste bili zadnjih 14 dni v kontaktu s kom, ki je bil v kontaktu z nekom v kontaktu?
Nisem, prisežem!
Dobro, kakšen krof boste?

Delo od doma

Danes zjutraj sem šel iz spalnice najprej na wc, potem v kuhinjo in na koncu v pisarno. V pisarni sem si moral pokazat PCT in ker sem telefon pozabil v kuhinji, sem bil brez potrdila. Ker je bil to moj prvi prekršek, sem si izrekel zgolj ustni opomin.

QR koda

A: Joj, v Ikeo moram it. B: Kaj pa rabiš? A: Nič, samo preverit moram, če mi QR koda še deluje pa edino tam skenirajo …

Blok

Janez in Miha živita v istem bloku. Janez je cepljen, Miha ni cepljen. Janez lahko gre v bar, Miha ne more v bar. Janez gre v bar, Miha gre k Janezovi ženi …

PCT

Imam PCT potrdilo. Lahko peljem vaš avto na pumpo. Cena 0,50€ od litra.

Cepljen

Ej iz prve roke. Tip cepljen – magneten, šu mim Dinosa na Jesenicah ... pizdarija. Stara vilca se mu je u kolen zapičla, zdj more še po tetanus!

OŠ Prebold

OŠ Prebold – predmetnik 2021/2022, 6. Razred
-  uroki in priklici 2 (180h)
-  merjenje avre 1 (150h)
-  homeopatija in alternativna medicina 1 (150h)
-  zgodovina čudežev in prikazovanj 2 (180h)
-  molitve in priporočila 3 (120h)
-  3x izbirni predmet (360h)
Strokovni izlet: Muzej Baba Vanga

Dolenjski PCT

Dolenjski PCT sistem: Pijemo Cel Teden...

Drva

Bliža se kurilna sezona, pa sem v dilemi. A naj kupim cepljena ali necepljena drva.

Tekma

Župnika grem lahk gledat brez pct pa zraven spim, mulca pa ne smem gledat na tekmo v dvorano brez pct, pa zraven molim da zmagajo.

Malica
"Kam greš?" "V sobo, začne se mi pouk čez 5 minut." "Evo ti denar za malico, po uri pridi v kuhinjo, da si kupiš nekaj za jest."

Napoved

Že Zoran Predin je pred leti napovedal: "Gate na glavo pa dva svinčnika v nos." Sedaj pa mamo: Masko na glavo, pa palčko v nos!

Eurosong

Eurosong je razkril, da velika večina tistih, ki so glasovali za »rockerje« preboleva covid 19, saj so popolnoma brez okusa.

Test

Ko greš v gostilno – corona test. Ko greš iz gostilne – alko test. Naje…eš v vsakem primeru.

Samski moški

Oglas: "Samski moški po dvakratnem cepljenju spozna samsko žensko v podobnem imunološkem stanju, z namenom skupnega zmanjševanja socialne distance in sproščanja omejitev".

Napotnica

Za med regijami potni nalog, za v tujino testiranje, cepljenje..., pojma nimam kaj še vse. V Idriji ne kompliciramo toliko. Za k nam je dovolj napotnica!

Čip

To, da ti vstavijo čip ob cepljenju, sploh ni slaba stvar. Marsikdo tega ne ve, ampak če se preveč približaš robu Zemlje, začne piskati in te tako opozori, da ne padeš čezenj.

Maša

A mi necepljeni, nepreboleli in netestirani, torej ZDRAVI, lahko gremo še kam drugam razen k maši?

Ločitev

Sad će pola nas čipiranih pripasti Melindi Gates u razvodu. (Prevod: Zdaj bo polovica nas čipiranih po ločitvi pripadla Melindi Gates.)

Obvestilo

Obvestilo za javnost: Vstopnice za ogled notranjosti gostinskih lokalov dobite v zdravstvenih domovih in bolnicah.

Mize

Tisti, ki zasedate mize na terasah zato, da sedite 2 uri ob prazni skodelici kave in buljite vsak v svoj telefon: Ostanite doma!

Testiranje

Testiranje za šolo; ni šans, tace stran od mojega sončka. Testiranje za oddih na Hrvaškem; a ga primem, da nau migu?

Prva doza

Molim, da mi se pojasni: - Ako u prvoj dozi fajzera dobijem čip, šta dobijam u drugoj dozi? – U drugoj so dobija password. (Prevod: Prosim, da mi razložite: - Če v prvi dozi Pfizerja dobim čip, kaj dobim v drugi dozi? – V drugi se dobi geslo.)

Žar

Preporuka civilne zaštite za prvi maj: Roštilj može, ali do deset osoba. Preko deset osoba mora janje. (Prevod: Priporočilo Civilne zaščite za prvi maj: Lahko žar, ampak do deset oseb. Za več kot 10 oseb je jagenjček.)

Matura

Nekoč je bila matura »pika na i« srednje šole. Letos pride ob piki še pikica.

Pogovor

Društvo psihologov Slovenije obvešča sodržavljane, da je pogovor s stenami, lončnicami in lonci v času epidemije normalen. Pomoč poiščite le, če vam začnejo odgovarjati.

Prehod

Zaradi prehoda iz oranžne faze v rdečo Vlada republike Slovenije nujno do jutri potrebuje 400 prostovoljcev za hospitalizacijo.

Terase

V ponedeljek se odpirajo terase lokalov v nekaterih regijah med 7 in 19 uro. Prosimo, da se držite teh časovnih okvirjev, saj so kasnejše ure namenjene "afterjem" za poslovneže in politike. Hvala, skupaj zmoremo.

Cepljeni

V cerkev tudi samo cepljeni in testirani ali to velja samo za gostilne?

Pozitiven

Malo mi je že neugodno, ker še nisem pozitiven na covid-19, ker zdaj izgleda, kot da nimam nobenega družabnega življenja.

Vikendi

Ker je po statističnih podatkih virus manj aktiven ob vikendih bi bilo smiselno vikende spremeniti v delovne dni, med tednom pa ostati doma.

Brezplačno

A veste zakaj je cepljenje »brezplačno«? Če ni računa, ni garancije. Vklopi razum, zahtevaj račun!

Gostilne

Gostilne so še vedno zaprte. Pa toti nas zdravijo zaradi alkohola, ne pa Corone.

Praznika

Nova slovenska praznika: 12.4. – Dan ukinitve policijske ure. 19.4. – Dan osvoboditve teras.

Plaže

Po hrvaških plažah že postavljajo spominske plošče. Na njih piše: Tukaj so nekoč ležali Slovenci.

Prezračevanje

Malo zapiramo, malo odpiramo, pa spet zapiramo, pa delno odpiramo in spet zapiramo. V Sloveniji nimamo epidemije ampak prezračevanje.

Poroka

Ženidba u doba korone: Iz fine je familije. Svi su vakcinisani. (Prevod: Poroka v koronskem času: Iz fine družine. Vsi so cepljeni.)

PornHub

Ne gledajte PornHub! Tamo sve puno virusa! To dahće, to otežano diše, to se preznojava … (Prevod: Ne glejte PornHub-a! Tam je ogromno virusa! Vsi sopihajo, oteženo dihajo, prepoteni …)

Odprtje

Naj vas pomirim: šole se bodo 12. aprila skoraj zagotovo odprle. Najverjetneje. Načeloma.

Slovenski sev

Posebnost slovenskega seva je, da se ne prenaša na velikonočno nedeljo.

11 dni

Teh 11 dni do junija bomo pa že stisnili…

Cvetna nedelja

Ako se na cvetno nedeljo cvetje odpira, Se na Vel'ko noč država zapira. (Ljudski)

Zaključek

Starši ne pozabte dons peljat svojih otrok na sladoled ali tortico ob zaključku šolskega leta 20/21.

Doma

Za trenutek naj prisluhne prijetni melodiji in odloži delo vsa Slovenija. Čez praznike spet bom doma…

Kdaj

Ko te bojo vnuki čez par desetletij vprašali: Kdaj je bila korona? - Taj, ko so Slovenci Hrvate v fuzbalu premagali!

Nenapovedano

Testiranje in cepljenje učiteljev za Covid-19 bi moralo potekati nenapovedano. Le tisti, s statusom športnika ali kulturnika, bi se lahko dogovorili za datum.

Policijska ura

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je napovedal, da se bo policijska ura ob premiku ure na letni čas zamaknila na 22. uro zvečer. Očitno bomo policijsko uro po novem ločevali na “zimsko policijsko uro” in “letno policijsko uro!”

Kelnarce

Janezek pred zaklenjeno gostilno s pivskim prijateljem v času covid-19 deli svoje žalostne misli: “Upam samo, da ne bodo bifeje odprli šele takrat, ko bodo vse zdajšnje ta boljše kelnarce že v penziji!”

Skrivanje

Moj dedek: “Skrivali smo se, da nas Švabi ne bi našli.” Moj oče: “Skrivali smo se, da nas miličniki ne bi odpeljali.” Moj brat: “Skrivali smo se, da nas ne bi skini ostrigli.” Jaz: “Skrivali smo se, da bi kaj pokadili.” Moji otroci: “Skrivali smo se, da bi pojedli sendvič!”

Angleški sev

Prva znaka angleškega seva sta pretirano pitje čaja in nikamor brez dežnika.

Srečno novo leto

Kar verjeti ne morem, da smo lani 31 decembra bili pokonci do polnoči in temu sranju vpili Srečno novo leto!

Gate in nogavice

Gat in nogavic ne morem kupiti, alkohol lahko. Streznite me, ko bo drugače.

Natakarji

Kmalu pridejo na vrsto ljudje, ki bodo svet obrnili na bolje! imenujejo se NATAKARJI!!

Študij

Ako ste željeli studirati medicinu, sada je vrijeme. Postoji samo jedna bolest i nekoliko simptoma. (Prevod: Če ste želeli študirati medicino, je sedaj pravi čas. Obstaja samo ena bolezen in nekaj simptomov.)

Obletnica

Danes slavimo obletnico, ko so nam rekli, da sta naslednja dva tedna ključna!

Britanski sev

Na Dolenjskem že prvi znaki britanskega seva, en je šu iz gostilne po levi domov.

Seks

Me vpraša sosed, če kaj seksam zdaj, ko mam tolko časa, pa sem mu rekel, da se zdaj bolj doma držim.

Tatovi

V tem času, ko smo vsi doma, je onemogočeno delo tatovom, stopimo skupaj in jim pomagajmo, pošlji TAT5 na 1919.

Cepljenje

Malo pre vidim momka u parku, sam se vakciniše. Svaka mu čast. (Prevod: Prejle sem videl fanta v parku, sam se je cepil. Vsa čast.)

Hitri testi

- Oči, kje sta se z mami spoznala? - Na hitrih testih.  

Muzej

A lahko prosm kakšen gostinec odpre gostilno in naj na fasado obesi tablo MUZEJ pa da pridemo malo pogledat. A, kaj pravite..?

Epidemiologi

"Epidemiologi bodo lahko učinkovito spremljali stike, ko bo povprečno število pozitivnih oseb padlo pod 300 na dan." Kot da bi zimska služba, ko zamede 30 cm snega rekla, da bodo plužili ko se sneg stopi na 10 cm, ...

Prodam

Prodam bajto in posest na Krasu. Kupim bajto in posest v Posavju ali JV Sloveniji.

Prenos

Although COVID-19 spreads mostly via the mouth and nose, scientists now conclude that the greatest risk comes from assholes. (Prevod: Čeprav se COVID-19 širi večinoma preko ust in nosu, so znanstveniki ugotovili, da največje tveganje predstavljajo riti.)

Teorija zarote

Teorija zarote: Mario Galunič je videl v prihodnost. Oddaje ki jih je vodil: ZOOM, Spet doma.

Velik nos

Velik nos ni izgovor za nenošenje maske! Jaz tudi nosim gate...

Pust

Letos pust odpade zaradi mask.

Cepivo

Kad dobiješ rusku vakcinu kažu dobio si Putina. Kad dobiješ Pfizer kažu primio si Bajdena. Kad dobiješ Astrazeneca kažu primio si Makrona. Ako Austrijanci počnu da prave vakcinu ... (Prevod: Ko dobiš rusko cepivo, pravijo, da si dobil Putina. Ko dobiš Pfizerja, pravijo, da si dobil Bidna. Ko dobiš Astrazeneco, pravijo, da si dobil Macrona. Če bodo začeli cepivo izdelovati Avstrijci...)

Pomoč

Naučnici su ustanovili, da vakcina najviše pomaže onima, koji je prodaju. (Prevod: Znanstveniki so ugotovili, da cepivo najbolj pomaga tistim, ki ga prodajajo.)

Torbe

So nosili šolske torbe pred šole, evo v torek se odprejo... Kaj če bi probali nosit flaše pred GOSTILNE?

Test

Najnovejši ukrep vlade: Za čakanje v vrsti za testiranje je obvezen negativni test.

Karantena
        
Ko brez miru okrog divjam, prjatli vprašajo me: A nisi ti v karanteni?

Voda

Samo Chuck Norris in Počivalškov Zdravc lahko spijeta vodo iz špricarja.

DNK

Those who think that the COVID-19 vaccine will modify their DNA should see it as an opportunity. (Prevod: Tisti, ki mislijo, da jim bo cepivo proti COVID-19 spremenilo DNK, bi to morali videti kot priložnost.)

Angleški sev

Kako prepoznaš človeka, ki je okužen z angleškim virusom? Pela se po levi strani.

Koncerti

Tko pogrešam koncerte, da bi šel še Damjana Murka poslušat.

Šola

Sine što ne ideš u školu? Ne mogu da nadjem daljinski. (Prevod: Sin, zakaj ne greš v šolo? Ne najdem daljinca.)

Gostilne za prvo triado

Draga vlada, lahko bi tudi gostilne odprli za prvo triado (od 30 do 50 let)!

Šola

Če bo v ponedeljek šola, bomo zagotovo vedeli v torek.

Gostilne

Ne da se hvalim ampak letos še nisem bil v gostilni!

Maska

Še malo, pa bo imela moja maska za enkratno uporabo 1. rojstni dan. Človek se kar naveže.

Angleški sev

U sloveniju stigao engleski soj virusa, a mi u Bosni ko prava sirotinja i dalje furamo onaj kineski. (Prevod: V Slovenijo je prišel angleški sev, mi v Bosni pa kot pravi reveži še naprej furamo kitajskega.)

Po levi

Angleški sev virusa je že pri nas! Včeraj sem videl nekoga, ki je peljal od sosedove zidanice proti domu po levi strani ...

Pihanje

Today's work from home tip: blowing on the wine in the mug will help convince your zoom meeting that your tea is hot. (Prevod: Današnji nasvet za delo od doma: Pihanje vina v skodelici bo udeležence Zoom sestanka prepričalo, da je čaj vroč.)

Vozniške

Zaradi nekaj deset ljudi, ki so prinesli virus iz diskotek, bomo kaznovali 160.000 ljudi. Naslednjič bo 15 ljudi »napihalo« in bo vlada preklicala vozniške.

Zoom

Kako imenuješ nekoga, ki zamuja na Zoom sestanek? Zoomudnik.

Politik

Kaže jedan naš političar: »Nema vezešto djeca ne idu u školu, nisam ni ja iš'o, pa sam ministar!« (Prevod: Pravi en naš politik: »Ni pomembno, če otroci ne hodijo v šolo, tudi jaz nisem hodil, pa sem minister!«)

Pes

Day 121 at home and the dog is looking at me like, "See? This is why I chew the furniture!" (Prevod: 121 dan doma in pes me pomenljivo gleda: "Vidiš? Zato jaz glodam pohištvo!")

Obraz

What's the best way to avoid touching your face? A glass of wine in each hand. (Prevod: Kaj je najboljši način, da se izognemo dotikanju obraza? Kozarec vina v vsaki roki.)

Cepljenje

Ne cepite najprej zdravnikov, če bo šlo kaj narobe, bomo ostali brez njih, začnite s poslanci.

Šolanje od doma

Odkar se šolamo doma, mi je jasno, zakaj nekatere živali pojedo svoje mladiče.

Gostilne

Oče: »Sin, bili so časi, ko smo lahko v gostilnah še kadili!« Sin: »Ati, kaj so to gostilne? Ati zakaj si se začel jokati?«

Karantena

Being quarantined with a talkative child is like having an insane parrot glued to your shoulder. (Prevod: Biti v karanteni z zgovornim otrokom je kot bi imel na rami prilepljeno noro papigo.)

Govorilna ura

I’m not talking to myself, I’m having a parent-teacher conference. (Prevod: Ne pogovarjam se sam s sabo. Imam govorilno uro.)

Pivo

Kaj pa če damo cepivo v pivo in odpremo gostilne. V dveh dneh, bo cepljena cela Slovenija!

Karma

Karma is a bitch! Ko smo bli froci sn se smejala tistim, ki so mogli bit ob 21 uri doma. Glej me zaj! (Prevod: Karma je pras*** ...)

Zdravnik

Ne bi vas rad strašil, ampak zdravnik, ki vas bo čez 10 let operiral, sedaj doma dela on-line šolo, igra Play Station in je čips.

Sobno kolo

Chuck Norris je prodal sobno kolo in kupil dvosobnega.

Naročnina

I'd like to cancel my subscription to 2021. I've experienced the free 7-day trial and I'm not interested. (Prevod: Rad bi prekinil naročnino na 2021. Poskusil sem 7-dnevno brezplačno različico in me ne zanima.)

Policaj

Ustavi policaj občana. Vaše os. podatke. Vam jih ne zaupam, varovanje os. podatkov. Potem greste z menoj. Ne smem. Prepoved gibanja z osebo iz drugega gospodinjstva.

Družinsko srečanje

Who would've thought one day we'd be smoking weed at a family gathering, but the illegal part would be the family gathering. (Prevod: Kdo bi si mislil, da bomo nekega dne na družinskem srečanju kadili travo, ilegalni del pa bo družinsko srečanje.)

Obleka

I still don't know what I'm wearing to the living room for Christmas Day... I might not go. (Prevod: Še vedno ne vem, kaj bom oblekla za v dnevno sobo na božič... Mogoče pa sploh ne bom šla.)

Prepustnica

Dobar dan, molila bih propusnicu za odlazak u drugu županiju. -Razlog? -Odlazak ljubavniku. -Ostanite doma, doći će vam volonter. (Prevod: Dober dan, prosila bi prepustnico za odhod v drugo občino. -Razlog? -Odhod k ljubimcu. -Ostanite doma, k vam bo prišel prostovoljec.)

COVID vic

I’d make a COVID joke. But it would be tasteless. (Prevod: Povedal bi COVID vic. Ampak bi bil neokusen.)

Božič

Kažu da se Božić može slaviti sa 10 ljudi bez problema. A tko pozna 10 ljudi bez problema? (Prevod: Pravijo, da lahko praznujemo božič z 10 osebami brez problema. Ampak kdo pa pozna 10 oseb brez problemov?)

Val

Mogoče kdo ve, koliko valov je še v planu? Da vem, ali se splača investirati v surf.

Skepticizem

I don't remember so much skepticism when Pfizer announced Viagra. (Prevod: Ne spomnim se, da je bilo toliko dvomov, ko je Pfizer napovedal viagro.)

Jezus

Letos bomo vsi imeli božič 7.1. Jezus bo že prišel 25.12...ampak bo 14 dni v karanteni...

Domača naloga

No tko, domača naloga je narejena, jaz sem brez glasu, sin je oglušel, sosedi znajo pa vse na pamet.

Veseli december

Ja, letošnji veseli december bo bolj žalosten. Miklavža ne bo, saj možakar pride ponoči in... prepoved gibanja po 21. uri. Odpade. Božiček s svojimi sanmi... prepoved gibanja med občinami. Odpade. Dedek Mraz. Star možakar, rizična skupina. Odpade. No, upanje obstaja in bo morda poslal svojega vnuka. Tudi jaslice bodo bolj klavrne. Marija, Jezušček, morda dve ovci. Jožefa ne bo, ker ne sme biti pri porodu. Pastirci iz drugih občin... nau šlo. Sv. Trije kralji pa itak nezakoniti migranti in jih bodo na meji zavrnili... tako da... vseeno vam želim VESELI DECEMBER!

Miši

Razgovaraju dva miša: - Hočeš li se cjepiti? - Jesi lud? Još na ljudima istraživanja nisu završena! (Prevod: Se pogovarjata dve miški: - A se boš cepila? - A si nora? Saj še na ljudeh raziskave niso končane!)

Pfizer

Moramo verjeti v cepivo tovarne Pfizer. Oni so naredili viagro se pravi, če jim je uspelo dvigniti mrtve bodo pozdravili tudi žive.

Barvanje las

Kaj počneš? Barvam lase. A sama? Ne, frizerka je tu. A na črno? Ne na blond.

Novo leto

Še 20 dni do novega leta, jaz pa še vedno ne vem, kakšno frizuro si naj naredim, da bo pasala k pižami.

Včasih

Včasih smo bili kar divji... jedli smo torto, potem ko je kdo pihal po njej.

Ukrepi

"Nič ni bolj trajnega kot začasni vladni ukrepi." Ljudski pregovor

Trije dobri možje

Zakaj jih ne bo: Miklavž je v drugi občini, Božiček ne more - policijska ura, Dedek Mraz je pa komunist in ga vlada ne pusti.

Delo do doma

Sam prašam... A DARS-ovci delajo od doma dons?

Novo leto

Letos me še nihče ni vprašal kje bom za novo leto...

Poziv vladi

Poziv vladi: Profesionalnim športnikom ste dovolili uporabo telovadnic, dovolite še nam profesionalnim pivcem uporabo gostiln. Hvala!

Prepoznanje

Juče nisem nosio masku, i jedan što mu dugujem pare me prepoznao...  Ljudi, nosite maske!!! (Prevod: Včeraj nisem nosil maske in me je prepoznal nekdo, ki mu dolgujem denar... Ljudje, nosite maske!!!)

Čebele

Zdaj vem, kako se počutijo čebele: cele dneve »zum, zum«... #delonadomu #zoom

Obstoj

Šolanje od doma je kot Miklavž ali Božiček. Naj bi obstajalo, samo vse je odvisno od fotra ali mame.

Novo leto

Hej folk kje boste za nov let? Sam razmišljam o: St. Kuhnitz, Kopalniti, Val Kleten, Tresobos, Mt. Luster.

Diskriminacija

Zdaj mi je pa dovolj te diskriminacije! Zbirajo se lahko ožji družinski člani... Kaj pa mi, ki smo malo širši?

Voda

Zjutraj sem iz napačne flaše malo cuknil. Pa je bila voda, namesto šnopsa. Skoraj sem se vsral, sem že mislil, da nimam vonja in okusa

Okuženi.

Situacija je resna! V vasi z 200 prebivalci, so jih 300 testiral. Evo danes dobil rezultate, vseh 500 je okuženih!

Jakna Wolt

Ugodno prodam jakno in dostavno torbo Wolt. Primerno za izhode po 21. uri.

Smrt

Odločila sem se... Zaprla se bom v hišo. Bolje umreti na vibratorju kot na ventilatorju.

Martinovanje

Danes v Mariboru martinovanje s pričetkom ob 21. uri. Igrajo The Police.

Nakup 2019

Največja bedarija, ki si jo lahko kupil v 2019 je bila vinjeta in planer za 2020.

Manipulacija

Šta misliš, dali manipuliraju s nama? Jesi luda?! Pa, rekli bi na televiziji! (Prevod: Kaj misliš, a manipulirajo z nami? A si nora? Saj bi povedali po televiziji!)

Mošt

Nosite maske, ostanite doma! Če sedaj okužite sv. Martina, bomo celo leto mošt pili!

Ambulanta

Nekad si za dolazak u ambulantu bio bolestan. Sad moraš potpisat da si zadnjih 14 dana zdrav da bi ušao. (Prevod: Včasih si bil za prihod v ambulanto bolan. Sedaj pa moraš podpisat, da si zadnjih 14 dni zdrav, če hočeš not.)

CV

Super, v CV bom lahko dodal še postavko »učitelj za drugi razred OŠ«.

Trajanje

Kad god sam nešto kupio kod Kineza, to trajalo mjesec - dva najviše. Ali, ovaj virus, svaka vam čast majstori! (Prevod: Kadarkoli sem kaj kupil pri Kitajcu, je to zdržalo mesec, največ dva. Ampak, ta virus, vso čast mojstri!)

Maske

Tisti, ki nosite maske po gozdu..., no, zaradi takih piše na šamponu, da ni za pitje!

Prestopno leto

Leto 2020 je edinstveno prestopno leto. Februar ima 29 dni, marec 300 dni, april pa 5 let!

Covid

Lojz pride iz menze  in  ves iz sebe  pove sodelavcu, da je gotovo zbolel. Ta ga potolaži: »Ne paničari.  Nimaš Covida.  Sodexov pasulj je bil spet brez okusa.«

Pošta

Pomembno obvestilo: Od ponedeljka, 19.10.2020 naprej vsi poštarji delamo od doma. Brali bomo vaša pisma. Če bo kaj pomembnega, vas pokličemo. Vaša Pošta.

Kredit

Jst se ne bojim korone, mam tolk kredita, da bi me iz banke pršli oživlat.

Gorenjska

Zakaj je Gorenjska najbolj okužena regija? Ker so z eno »palčko« testirali celotno prebivalstvo.

Zdravnikova vest

Iz UKC Ljubljana pozivajo vse, ki so si ogledali vsaj 5 sezon serije Zdravnikova vest, da se jutri javijo za delo.

Davek na zrak

A ste videli kako pametno so pri nas v Sloveniji obdavčili zrak? Dihanje z masko 2 €... Dihanje brez maske 400€.

69

Končno mi bo ratal položaj 69 enkrat probat… Ob 6 vstanem in ob 9 grem spat.

Zvečer

Če prideš zvečer, moraš ostat do jutra.

Pravljice

Zaradi prepovedi zbiranja oseb so prepovedane vse pravljice z več kot petimi liki: Sneguljčica in sedem palčkov, Volk in sedem kozličkov ter Ali Baba in 40 razbojnikov – epidemiološko sprejemljivi so le še Trije prašički.

Pasma

Sem vprašala policista, če lahko plišastega psa sprehajam po 21h? Pa je rekel, da lahko, ker pasma ni važna.

Diagnostika

Sedaj, ko je zdravstvo tako nedostopno, si lahko sami naredite osnovno diagnostiko!
Polulajte se v grmovje:
Če gredo gor mravlje – sladkorna.
Če gredo muhe – vnetje.
Če hitro izpareva – preveč soli.
Če smrdi po mesu – holesterol.
Če si pozabil sleči spodnjice – Alzheimer, če jih nisi uspel sleči - Parkinson.
Če ne zavohaš urina – KORONA!

Maska

NIJZ sporoča: tisti, ki že 4 mesece nosite masko za enkratno uporabo, ste odporni na vse.

Šverc

Na meji prijeli dva migranta, ki sta švercala 6 Slovencev s Paga.

Menjava mask

Ali ovo nije maska koju si jutros poneo u školu. Ne, ja sam se menjao sa Lukom, a Luka se menjao sa Jovanom. (Prevod: Ampak to ni maska, ki si jo zjutraj nesel v šolo. Ne, jaz sem jo zamenjal z Luko, Luka pa je menjal z Jovanom.)

Respirator

Tko samostalno ne diše, priključe ga na respirator, a tko samostalno ne misli, priključe ga na televizor… (Prevod: Kdor ne diha samostojno, ga priklopijo na respirator, kdor pa samostojno ne razmišlja, ga priklopijo na televizor.)

Virus

Virus kar šprica okoli ust in nosu, ampak pri brisu se pa tako potuhne, da ga je treba s polmetrskim kolom v glavo iskat…

Zaščitna maska

Prodam zaščitno masko, belo z gumico. Maska je vrhunska, med epidemijo smo jo nosili trije, pa noben se ni okužil!

Top Shop

Leto 2020 je isto kot reklama za Top Shop: "Počakajte, to pa še ni vse"...

Morje

Mene zanima, a bodo tudi morje razkuževali za vsakim turistom?

Spodnjice

Priporočilo dneva: Spodnjice niso obvezne, so pa priporočljive. Vaš NIJZ

Boni za smučanje

Kaj, če jeseni butne drugi val, pol bomo dobili bone za smučanje?!

Skandinavci

Finally the terrible 2m distance is over. Now Scandinavians can go back to the usual 5m distance. (Prevod: Končno ni več obvezna grozna razdalja 2 m. Skandinavci se lahko sedaj vrnejo na običajno razdaljo 5 m.)

Kacin

Če prav razumem Kacina "Brez maske nikamor več, ali je v torbi, ali v vrečki, ali v žepu, suknjiču" mask zdaj ne nosimo več na obrazu ampak v žepih... Tudi prav. Kakor rečejo.

Maska

Maska je isto kot kondom. Ni nujno, da ga imaš, je pa priporočljivo.

Poročila

MASKO, gospod, MASKO! Pa saj ni več obvezna. Seveda je, kaj niste poslušali poročil ob 13h? Ne, jaz sem poslušal tista ob 14h!

Havaji

Letos bo prvič, da ne bom mogla letovat na Havajih zaradi Corona virusa. Do zdaj nisem mogla zaradi denarja.

Umivanje

Kažu, da će virus najesen mutirati i da ćemo morati prat i noge. (Prevod: Pravijo, da bo virus jeseni mutiral in si bomo morali prati tudi noge.)

Sezona

Nema više press konferencije kriznog stožera u 14 h, ovo je bila zadnja… Jeli ima negdje cijela sezona za skinit, zna li netko? (Prevod: Ne bo več tiskovnih konferenc kriznega štaba ob 14h, ta je bila zadnja… A je kje cela sezona za potegnit dol, ve kdo?)

Žeparji

Udruženje džeparosa uložio žalbu vladi jer im distancija od 2 metra onemogućava normalnu delatnost u gradskom prevozu!!! (Prevod: Združenje žeparjev je vložilo pritožbo Vladi, ker jim razdalja 2 m onemogoča normalno delovanje v mestnem prevozu.)

Pritoževanje

Rereading the Diary of Anne Frank. She complains way less than we do. (Prevod: Ponovno berem Dnevnik Ane Frank. Ona se veliko manj pritožuje, kot mi.)

CV

Postkoronski CV: … obvladam Skype, Zoom, Microsoft Teams, Whereby, Facetime...

Prekinitev epidemije

Zaradi prekinitve epidemije ugodno prodam 30 paketov WC papirja, 3 kg kvasa in 32 kg moke…

Karen s Facebooka

Virologi, imunologi in mikrobiologi pravijo, da učinki Covida na telo še niso jasni/znani. Karen s Facebooka pravi, da že ve vse!

Zadolženi

Zaradi koronavirusa imamo zelo malo okuženih, zato pa toliko več zadolženih.

Korona Hrvaške

Novo v turistični ponudbi: Deset dni Korona Hrvaške
Paket vključuje:
-3 dni bivanja na Hrvaškem
-7 dni karantene v Sloveniji

Karantena

Moj cilj je bil, da v karanteni shujšam za 10 kilogramov. Ostalo mi jih je še 15.

Potrebe

A ni zanimivo, da svetovnemu gospodarstvu grozi, da se bo sesulo, ker ljudje kupujejo samo tisto, kar res potrebujejo...

Gripa

Od ponedeljka dalje, če imate suh kašelj in povišano temperaturo, imate navadno gripo...

Banka

Čakam danes v banki, ko je blagajničarka dala moškemu pred mano kondom. »Mlada dama« je rekel. »Ne želim se hvaliti, toda kaj naj storim s tem? Zame je veliko premajhen«. Pogledala ga je, se nasmehnila in rekla: »To daste na prst, ko uporabljate bankomat«.

Finci

Finec: »Torej moramo sedaj biti 2 m drug od drugega? Zakaj pa tako blizu?«

Moški

Moški med korono smo ga res nasrkali. Prej so nam samo žene govorile kako in kaj, sedaj se je pa vmešala še vlada!

Vrtec

Berem mejl vrtca. Ni čisto jasno, ali gredo otroci v ponedeljek v vrtec, ali na fronto?

Gostilne

Otvorene su kafane sa 50 % manje prostora. Mole se oni, koji piju kolu i slično, da ostanu kod kuće, kako bi dali prostor profesionalcima. (Prevod: Odprte so gostilne s 50% manj prostora. Prosimo tiste, ki pijejo kolo in podobno, da ostanejo doma, da bodo dali prostor profesionalcem.)

Bližnji stik

Dozvoljeno je samo 15 minuta bliskog kontakta, kaže struka. Muškarcima dovoljno... (Prevod: Dovoljeno je samo 15 minut bližnjega stika, pravi stroka. Moškim je to dovolj...)

Zdrava pamet

Sada na televiziji kaže jedan virolog, da je najbolje oružje protiv korona virusa zdrav razum. Najebali smo! Većina od nas je nenaoružana! (Prevod: Zdaj na televiziji pravi nek virolog, da je najboljše orožje proti korona virusu zdrava pamet. Nasrkali smo! Večina od nas je neoborožena!)

Obrvi

Polako se spajaju obrve, priroda se oporavlja. (Prevod: Počasi se zraščajo obrvi, narava prihaja k sebi.)

Dopust

Letovanje u Grčkoj, plan:
Polazak 15.6.
Karantin u Makedoniji 15.6.-28.6.
Karantin u Grčkoj 29.6.-12.7.
Letovanje 13.7.-20.7.
Karantin u Makedoniji 21.7.-3.8.
Karantin u Srbiji 4.8.-31.8.
1.9. povratak na posao

(Prevod: Dopust v Grčiji, plan:
Odhod 15.6.
Karantena v Makedoniji 15.6.-28.6.
Karantena v Grčiji 29.6.-12.7.
Dopust 13.7.-20.7.
Karantena v Makedoniji 21.7.-3.8.
Karantena v Srbiji 4.8.-31.8.
1.9. vrnitev v službo)

Gostilna

Tistim, ki jim je gostilna drugi dom, sporočamo, da niso več brezdomci!

Banka

Stojimo v vrsti pred pultom v banki, pa uletita dva zamaskirana. Panika, ljudje v strahu kričijo, ženske jokajo. Pa zavpije en od maskiranih: "To je rop!" Vsi smo se olajšani oddahnili.

Vici

Vici na račun korona-virusa se širijo hitreje kot korona-virus...

Knjige

Punčka poseda barbike na polico s knjigami. Mednje postavi knjige.
Mama: "Kaj pa delajo te barbike na polici?"
Hči: "To je pevski zbor."
Mama: "Aha, razumem. Zakaj so pa te knjige vmes?"
Hči: "Ja mami, koronavirus je, ne smejo imet stikov!"

Ni vstopa

Due to Corona virus we are self-isolating. No one may enter except: Keanu Reeves, Mathew McConaughey, George Clooney. And those firefighter guys holding puppies who we saw on a calendar. (Prevod: Zaradi koronavirusa smo v samoizolaciji. Vstopa nima nihče, razen: Keanu Reeves, Mathew McConaughey, George Clooney. In tisti gasilci s plišastimi igračkami, ki smo jih videli na koledarju.

Pivo

Sedim na kavču z mobitelom v roki, žena gleda njeno serijo. Vprašam, če mi prinese pivo. »NE« je bila kratka. Zatem zazvoni njen mobitel v kuhinji. Takoj vstane in gre gledat kdo kliče. Poslal sem ji SMS: Ko si že v kuhinji, mi prinesi eno pivo. Potem se ničesar več ne spomnim...

Delam

Neka ženska v trgovini silovito napade moškega, ki mimo nje na transportnem vozičku pelje skladovnico zavojev toaletnega papirja: »Kaj pa si mislite,« vpije nanj, »da si upate naložili toliko papirja?!« Mož pa ji mirno odvrne: »Jaz tukaj delam, gospa...«

Predsednica vlade

Če bi imeli predsednico vlade, bi prvo odprli frizerje in ne vulkanizerje!

Pranje rok

Od danes je konec s pranjem rok. Sem dobila račun za vodo, kot da vzrejam delfine …

Serija

Ovo sa koronom ispalo ko kad snimaju seriju, pa im nestane love. Samo kraj, bez bilo ikakvog objašnjenja. (Prevod: Tole s korono je izpadlo kot kadar snemajo serijo, pa jim zmanjka denarja. Samo konec, brez kakšnegakoli pojasnila.)

Možgani

Dobro je, što ovaj virus napada samo slaba pluća, zamislite da napada slab mozak. (Prevod: Dobro je, da ta virus napada samo slaba pljuča, predstavljajte si, da bi napadal slabe možgane.)

Sodelavka

Bemtiš pa ukrepi zaradi korona virusa! Sva bila s sodelavko sama, prilika prava, pa ne smem bližje kot na meter in pol...

Poncij Pilat

Korona virus je bil že za časa Kristusa. Prvi ga je zaznal Poncij Pilat in si šel takoj roke umit.

Verižno pismo

Garant nisi poslala tistega verižnega pisma... Lej kakšno sranje si naredila!

Usodno vino

Zakaj se koronavirus na Primorskem ni tako razširil? Ker je bilo zanj Usodno vino.

Zadnja runda

Back in my day the only time we started panic buying was when bartender yelled »last call«! (Prevod: V mojih časih smo začeli panično kupovati edino takrat, ko je natakar zaklical: "Zadnja runda"!)

Blagajna

Ženo, evo me u samoposluzi. Šta da uzmem? Jesi li stavio masku? Jesam. Uzmi kasu. (Prevod: Žena, sem v trgovini. Kaj naj vzamem? A si si dal gor masko? Sem. Vzemi blagajno.)

Poroka

Da ste se dobro udale, sad bi vozile traktor, sadile luk, krumpir i bile na svježem zraku... a ne sjedile u stanima, na balkonima i pizdile. (Prevod: Če bi se dobro poročile, bi sedaj vozile traktor, sadile čebulo, krompir in bile na svežem zraku... ne pa sedele v stanovanjih, na balkonih in se pritoževale.)

Fotr

Vpraša učiteljica Janeza: A ti fotr še naloge dela? Ne nč več tršica, tist zadnji cvek ga je čist sesul...

Virus

Ste slišali vic o virusu? Ni važno, ne želim ga širiti naokrog.

Kašelj

Kaj potuje s hitrostjo 150 km/h in pred njim bežijo vsi ljudje? Kašelj.

Matura

Letošnja naloga pri matematiki na maturi: "Če Janez kupi šestdeset paketov po 12 kosov toaletnega papirja in koronavirusa še ni v njegovem mestu, kolikokrat bo moral iti bedak na WC, da mu bo zmanjkalo papirja?

Avtorske pravice

Časopisni naslov 20. marec 2020: Koronavirus ustavil državo. Časopisni naslov 24. marec 2020: Francoski sindikati tožijo Koronavirus zaradi avtorskih pravic.

Ulična hrana

Ste že kdaj probal kitajsko ulično hrano? Za umret dobra.

Leto 2000

Year 2000: By 2020 we will have flying cars. Year 2020: Even the planes are not flying. (Prevod: Leto 2000: Do leta 2020 bomo imeli leteče avtomobile. Leto 2020: Še letala ne letijo.)

Raziskava

Obveščamo vas, da analiza rezultatov prve nacionalne raziskave prekuženosti še ni končana. Pri pisanju poročila smo namreč nehote uporabili Comic Sans.

Spočetje

Pri porodu otroka je ponovno lahko prisoten partner. S prihodnjim tednom pa bo nov sveženj ukrepov dopuščal, da je partner prisoten tudi pri spočetju. Policija bo preverjala, če se pri spočetju držite zahtevane varnostne razdalje (vsaj 1,5 m) in uporabljate maske.

Pekarna

Danes v pekarni: »Eno žemljico prosim.« »Zakaj pa imate masko čez oči?« »Zato, da ne vidim bureka.«

Registracija

Najbolje bi bilo, da lastniki svoje kafiče registrirajo kot verske ustanove, tako se bo dalo sedet tudi notri...

Politiki

Znate li zašto nitko od naših političara nije obolio od korone? Jer se prenosi sa čovjeka na čovjeka. (Prevod: Ali veste, zakaj nihče izmed naših politikov ni zbolel zaradi korone? Ker se prenaša s človeka na človeka.)

1. maj

Roštilj za 1. Maj može, ali samo 5 ljudi, 2. svibnja u crkvi može njih 50 bez problema, predlažem onda roštilj ispred crkve! (Prevod: Piknik za 1. maj je lahko, ampak samo za 5 ljudi. 2. maja jih je lahko brez problema 50 v cerkvi, torej predlagam piknik pred cerkvijo.)

Saloni

Da li ste primetili, da čim su zatvoreni saloni lepote, selfi je opao za 68%? (Prevod: Ali ste opazili, da čim so zaprli lepotilne salone, je število selfijev upadlo za 68 %?)

Gorenjska

Sodeč po situaciji v lokalih, je Gorenjska ena velika srečna družina.

Pretoki

Pretoki ljubljanskih bifejev: Bangladeš Kolodvorska, pretok 0,5 kubičnih metrov piva na sekundo, rahlo raste. Sir Williams Tavčarjeva, pretok 1,5 kubičnih metrov piva in žganja na sekundo, ustaljen. England Pub Mala ulica, 2 kubična metra piva in kave na sekundo, rahlo upada.

Leto 1961

1961 godine čovek leti u kozmos... 2020 godine čovek u kući pravi masku od gaća... Gde smo se mi to zajebali? (Prevod: 1961 je človek poletel v vesolje... 2020 človek doma dela masko iz gat... Kje smo zafrknili?)

Sanitarije

"Stranke bodo morale sanitarije uporabljati posamično..." To je pa nekaj novega, ker doslej smo jih vedno obiskovali skupinsko.

Model hlač

Gospodična, a ta model hlač imate številko 34? Imam gospod, ampak pridite čez 2 dneva, ko bodo ven iz karantene, ker jih je ravno nekdo pomeril. Razen če obljubite, da jih boste doma 1 uro kuhali na zmernem ognju. Pol vam dam še 10% popusta.

Alkohol

Odlučio sam, da ostavim alkohol! A vodu i sokove sam pobacao. (Prevod: Odločil sem se, da pustim alkohol! Vodo in sokove sem vrgel stran.)

Meje

Komaj čakam, da se odprejo meje, da bova šla lahko z avtodomom na Jezersko.

Verzija

Kitajci pravijo, da še malo potrpimo z virusom Covid-19, saj v septembru prihaja nova verzija Covid-20 in Covid-20 Pro.

Upanje

Posodobila sem aplikacijo za Jadrolinijo. Upanje umre zadnje.

Mož

Od polnoči je lahko pri porodu tudi oče. Samo ne vem, kako bo na to gledal moj mož?

Maša

Nikoli si niti v najbolj črnih sanjah nisem predstavljal, da bo prišel čas, ko bodo otroci lahko šli k maši, v šolo pa ne.

16 let

Spet se počutim kot pri 16ih. Spet imam dolge lase, bencin je poceni, a nikamor ne smem.

Morje

Čez celo leto šparaš denar za morje, na koncu pa ga porabiš za moko, kvas in WC papir.

1. maj

Če ne bi bilo korone, bi vsi čakali, da bo 1. maj, da bomo frej. Zdaj pa vsi čakamo 1. maj, da gremo končno delat.

Kreganje

Ko se doma kregaš, je kot na koncertu: najprej najnovejše... potem pa še stari hiti...

Kresovanje

Imam občutek, da bo letošnje prvomajsko kresovanje podobno tistim iz časov turških vpadov. Vžgi pa bejž!

Maske

Odkar nosimo maske v družbi - precej manj dežuje.

Čiščenje

Čiščenje hiše med tem, ko so vsi doma. To je kot bi si umivali zobe in med tem jedli Oreo piškote.

Poroke

Od torka so spet dovoljene poroke. Se lahko poročim s komerkoli ali samo z osebo iz istega gospodinjstva?

9. maj

Letos gremo 9. maja vsi Slovenci na pohod po poteku svoje okupirane občine.

Žena

Fantje, že kaj razmišljate, kam boste po koncu karantene poslali svojo ženo, da boste vsaj kak dan še malo sami svojo najdražjo?

Maska v avtu

Ne razumem ljudi, ki se sami vozijo v avtu in nosijo masko. Ali si nataknete kondom tudi takrat, ko ste sami v postelji?

Žajfa

Če se virusa lahko ubranimo z umivanjem rok, zakaj cepiva ne ustvarijo iz žajfe?

Kuha

Po karanteni bo jasno, v kateri družini dobro in v kateri slabo kuhajo.

Pozitiven

Celo življenje so mi govorili, naj bom pozitiven. Zdaj ko sem, se me pa vsi izogibajo.

Snapchat

Janezek se pogovarja z babico. "Babi, komaj čakam na praznovanje mojega letošnjega rojstnega dne," reče Janezek. "Kako pa ga boš praznoval, če smo vsi v karanteni?" vpraša babica. "Ja preko snapchata," ji odgovori Janezek.

Plaže

A na plažah bo letos tud selekcija? Penzijonisti do 10h, pol pa vsi ostali...

Influencer

Malo sem razmišljal … če fašem Covid19 in grem naokrog kihat, ali bom potem postal influencer?

Balkon

Oblačim si jakno in mož me vpraša: »Kam pa greš?« Mu rečem: »Na balkon.« »Ni govora, si bila že včeraj.«

Mobi

Komaj čakam, da bomo lahko v kafičih spet buljili vsak v svoj mobi.

Nošenje mask

Zdravniki opozarjajo vlado: Predpisati obvezno nošenje mask mesec dni po začetku epidemije je kot nadeti si kondom na dan poroda.

Tampon Covid 19

Prodam pozitiven tampon na Covid 19. Takojšnje ugodnosti: 15 dni sami doma, žena in otroci pri tašči, naročnina na Netflix, gajba pira. Minimalne možnosti za obisk davkarije. Cena po dogovoru.

Pivo

Za sve vas, koji delite recept za kvasac napravljen od piva: Ako ostanemo bez piva zbog kvasca, najebaćete! (Prevod: Za vse vas, ki širite recept za kvas, narejen iz piva: Če ostanemo brez piva zaradi kvasa, boste nasrkali!)

Domača naloga

"Tako otroci, zajtrka je konec. Sedaj pa v šolo. Pa da mi ne pridete iz svoje sobe dokler ni narejena tudi domača naloga."

Ograja

Mama otroku, ki pleza na ograjo: "Takoj dol! Če padeš na drugo stran, te ne bomo mogli pobrat, ker smo v karanteni!"

Suha

Dragi, se ti ne zdi, da sem se zredila? O draga, ti ja nikoli nisi bla suha... Čas smrti: 10.40. Vzrok: koronavirus.

Antidepresivi

A si se zredila? Ne, to je od antidepresivov. Aja, katere pa maš? Milka, 300 gramske

Stare riti

Sad je bitno, da budemo solidarni, empatični... Ako bog da, biče vremena, da budemo ona stara govna. (Prevod: Zdaj je pomembno, da bomo solidarni, empatični... Če bo bog dal, bo še čas, da bomo tisti stare riti.)

2m narazen

Boljše 2 m narazen kot 2 m pod zemljo.

Vnuk

Vnuk pokliče babico in ji zagrozi: »če mi ne nakažeš 10€, pridem na obisk!«

Cona somraka

Ne verjamem, da si je kdo predstavljal, da bomo s premikom ure stopili iz zimskega časa v cono somraka.

Na Gorenjskem

Na Gorenjskem so začeli uporabljati obojestranski toaletni papir. Uspeh je na dlani.

Traktor

Kaj ti v tem času pomeni BMW ali Audi, če mora stati doma? Zdaj si frajer, če maš traktor in lahko greš na njivo!

Golf

Ker smo prejeli zahvale s strani tisočev igralcev golfa, smo se odločili, da dovolimo več športnih aktivnosti. Nov sveženj ukrepov bo od jutri dovolil še: smučanje, smučarske skoke, kajtanje, polo in jadranje. Aktivnosti lahko opravljate le znotraj meja lastne občine.

Merske enote

Dopolnitev dosedanjih merskih enot: Milimeter, centimeter, decimeter, meter, kilometer, občina.

Konec epidemije

Ne glede na datum razglasitve konca epidemije je že danes jasno, da bo poletje prišlo deset kil prezgodaj.

Druga občina

Jutri grem v pisarno v drugo občino. Vznemirjena kot devica na poročno noč.

Maske in rokavice

Zdaj, ko v javnosti nosimo maske in rokavice, vsaj dolgih jezikov in krempljev ne vidimo.

Čas

Toliko časa kot ga sedaj prebijem doma, sem nazadnje prebil takrat, ko so me prinesli iz porodnišnice.

Zajtrk

Ne izpustite zajtrka! Je najpomembnejši od preostalih 15. obrokov na dan!

Gostilne

Vsem lastnikom bifejev in gostiln! Začnite z naročili alkohola, da se slučajno ne bo zgodilo kot z maskami!

Teža

Kdor se ni zredil vsaj za 5 kil, ni bil v izolaciji. Danes začenjajo s preverjanjem. Kazen je 450 evrov.

Vladno navodilo

Pravkar so na radiu predvajali vladno navodilo za nošenje mask za danes: "Gate na glavo, pa dva svinčnika v nos"

Poceni bencin

Hmmm, zdej ko je tako poceni bencin moramo biti pa doma!

Miš

Včeraj je moj mož videl miš v kuhinji. Vse je temeljito očistil in dezinficiral. Danes sem jo nastavila v kopalnico!

Denar

Nemojte vjerovati vladi, kada kaže, da vam je za odlazak u trgovinu dovoljno imati samo masku. Ja jutros bio, traže i pare. (Prevod: Ne verjemite vladi, ko pravi, da je za v trgovino dovolj le maska. Jaz sem bil zjutraj, so hoteli še denar.)

Medicinska sestra

Šta je sreća u nesreći u vrijeme kućne izolacije? Kad ti je žena medicinska sestra. (Prevod: Kaj je sreča v nesreči v času domače izolacije? Če je žena medicinska sestra.)

Učitelj

My parents are just about to discover the teacher was not the problem. (Prevod: Moji starši bodo vsak čas odkrili, da ni bil problem v učitelju.)

Mačka

Stay inside, isolate or practice social distancing, clean yourself. Omg, I've become a housecat. (Prevod: Ostanite notri, izolirajte se ali uporabljajte družbeno distanciranje, umivajte se... O moj bog, postal sem hišna mačka.)

Zapravljanje

Najgore je ovim ženama što su se udale zbog love. Moraju gledati muža, a nemaju gdje trošiti pare! (Prevod: Najhuje je tistim ženskam, ki so se poročile zaradi denarja. Morajo gledati moža, denarja pa nimajo kje zapravljati.)

Božiček

Še dobr, da ni božič, ker Božiček ne sme iz svoje občine.

Mama

Za vsakim vzgojenim otrokom je mirna, nasmejana mama, ki se doma dere kot nenormalna...

Dedki in babice

Če so naši dedki in babice zdržali 4 leta v gozdovih, se borili in spali na zemlji, bomo verjetno tudi mi nekako zmogli in preživeli nekaj tednov na kavču pred televizijo.

Dopust 2020

Dopust 2020: vstaneš ob 7h in takoj neseš brisačo na kavč! Da ti slučajn kdo ne zasede placa...

Panda

Panda u proseku jede dnevno 12h. Čovek u karantinu jede kao panda. Zato se zove pandemija. (Prevod: Pande v povprečju jedo 12 ur na dan. Človek v karanteni je kot panda. Zato se imenuje pandemija.)

Frižider

Otvorim frižider i sve mi paše. Otvorim ormar a ništa mi ne paše. (Prevod: Odprem hladilnik in vse mi paše. Odprem omaro, nič mi ne paše.)

Skrite poti

Včasih se je skrivalo, kje gobe rastejo, zdaj skrivamo skrite poti, kjer nikogar ni.

Roke

Nikoli si nisem mislu, da bodo moje roke zaužile več alkohola kot moja usta!!!

Železniški promet

Naš železniški promet je končno ratal boljši kot japonski. Že mesec dni brez zamud.

Prometna policja

Prometni policaji so na robu živčnega zloma. Iz vsakega avtomobila diši po alkoholu, vozniki pa so trezni.

Chuck Norris

Zakaj Chuck Norris ne nosi maske in nima omejitve gibanja? Ker se ga virus izogiba vsaj na dva metra.

Čistilke

Govori se, da so od doma začele delati tudi čistilke in hišne pomočnice. Lastnikom hiš in stanovanj po elektronski pošti pošiljajo sezname opravil, ki jih je potrebno postoriti.

Hladilnik

Moj hladilnik je v 24 urah imel 250 ogledov!

Romeo & Juliet

Romeo, kdaj se vidiva?... Julija!

Časopis Delo

Naslovnica v Delu 25.3.1980: Leta 2020 se bodo ljudje vozili z letečimi avtomobili in dopustovali na Marsu. Naslovnica v Delu 25.3.2020: Jutri pride kvas.

Runde

Kak bodo pa runde padale, ko nas vun spustijo! To bo hujši ko Martinovo!

Pijančevanje

Včeraj sem se z ženo v karanteni tako napil, da sem jo na koncu vprašal za telefonsko...

Maske

Danes moram v trgovino. Glede na navodilo, da smemo v trgovino samo v maskah, se zdaj sprašujem, a naj grem kot kavbojc ali vitez?

Vzhajalno sredstvo

Ali kdo ve, če je mogoče dati viagro v testo? Prekletega kvasa se nikjer ne da dobiti!

Veriga reakcij

Tip je pojedel netopira na Kitajskem, jaz pa zaradi tega izgubil službo v Sloveniji.... Neverjetno!

Velikonočna

"Velika noč je prestavljena za nedoločen čas. Kristus je zadržan v karanteni"

Spomin na mladost

Vse je isto kot, ko sem imel 18 let. Bencin se je pocenil, jaz pa ne smem nikamor!

Malica v Vuhanu

Razgovaraju u Wuhanu krajem 2019. godine dva Kineza u kuhinji:
»Ovaj šišmiš nije dobro kuhan«
Drugi mu odgovara:
»Ma ajde, neće svijet propast zbog toga.«

(Prevod: Dva Kitajca se konec leta 2019 pogovarjata v kuhinji:
"ta netopir pa ni dobro kuhan."
drugi mu odgovori:
"ah daj no, saj ne bo svet propadel zaradi tega.")

Naval v Bohinju

Iz Bohinja poročajo o hudi gneči... 5 policistov in 14 novinarjev že eno uro zasleduje vse tri sprehajalce!

Umivanje rok

Toliko si umivam roke, da sem prišla do plonk zapisov iz srednje šole.

Blondinke - ogrožena vrsta

Do konca epidemije se bo najbolj zmanjšala populacija blondink. Ostale bodo samo še naravne.

Obvestilo

OBVESTILO POLICIJE: Beg pred policijo ni socialno distanciranje!

Slovenija

Slovenija 1991: osamosvojitev. Slovenija 2020: samoosamitev.

Testosteron

Test(osteron): Ko vid' 19-letnico, moj dedec oživi. Se pravi, da je še zdrav. Hvala bogu!

Osamljenost

"Slišal sem, da lahko zaradi osamljenosti v karanteni znoriš. Sem se o tem menil s kavomatom in mikrovalovno, pa sta oba enakega mnenja ... Z mešalcem pa ne govorim, ker vse po svoje obrne."

Smeti

"22. dan samoizolacije: Skregal sem se s svojo, ker je odnesla smeti iz hiše ???? Jaz sem bil na vrsti"

Uspeh

"Koronavirusu je uspelo, kar ni nobeni ženski. Prekinil je vse športe, zaprl bare in zadržal vse moške doma."

Tašča

"Je rekel: Vse je za nekaj dobro ... tašča je iz druge občine."

Problemi

"Vzel sem elastiko iz gat, da si do konca sešijem masko. Zdaj mi maska lepo stoji, samo gate mi pa dol padajo."

Banka

"Prišli so čudni časi ... Pred vhodom v banko piše: "Obvezen vstop z masko in rokavicami!"

Izobraževanje

"Kako gre svet naprej ... zdaj lahko učiteljico kar z daljincem izklopiš. Ooo, kje so tisti časi, ko sem jest v šolo hodila ..."

Pobeg

"Če vas v drugi občini hoče ustavit policija, pobegnite! Kazen zaradi občine je 400 €, za pobeg pa 250 €. Ne vprašajte, kako vem..."

Vikend odklop

Zbiram predloge, kam za vikend. Želim si adrenalina. Mogoče bom izbrala podstrešje ali pa klet. Oboje mi deluje scary že od otroštva. Najbrž bo podstrešje. Je bolj utesnjeno, pa še luči ni. Če bom imela srečo, me pa prestraši še kak netopir. Popoln adrenalinski vikend odklop!

Izobraževanje

Pol ure že izobražujem doma svojega mulca. Predlagam, da so učitelji od sedaj naprej plačani po 10.000 € na mesec.

Virusi

Zjutraj na prazen želodec vzameš nekaj sladkega, da se virusi zberejo. Potem spiješ eno črno kavo, da se jim stemni pred očmi. Potem eno žganje, da jih ubiješ.

Monopoli

Me mlajša sestra vpraša če se greva monopoli. Sem ji rekla ne, imamo prepoved gibanja izven občine.

Balkon

Sm šla na balkon, da zapojem eno... Sosedi so me začeli obmetavat z jabolki, krompirjem, jajci... Jutr bom spet pela, rabim še meso!

Slika s policajem

Izziv za vikend... Slikaj se s policajem v drugi občini!

Policija

Na poti v službo me ustavi policija.
-Dobro jutro, kam greste?
-Dobro jutro. V službo.
-A imate kakšno potrdilo?
-Ja. Plačilno listo. Izvolite.
Gleda
-Gospod, to ni dovolj!
-Vem, ampak toliko dajo, lih za položnice je.

Sosed

Včeraj sem sosedu napisal SMS, če lahko malo tišje seksata! Danes sta se razšla. Kako naj bi jaz vedel, da je on v službi?

SMS

SMS: Draga žena, sem šel s kolegi v bar na pir, pa je eden kihnil in moramo ostati v karanteni. Se vidiva čez 14 dni!

Restavracija

Kolegica drugi: «Tolk so nas ustrašili s tem virusom, da ko grem v restavracijo, v wc-ju vrata odpiram s komolcem, pokrov na skretu dvigujem z nogo, s kolenom potegnem vodo, vrata zapiram z ramo in se vračam k mizi čez celo restavracijo – ko tam opazim, da nisem gor potegnila gat…

Doktor

Zaradi oteženega dihanja in bolečin v prsih sem poklical doktorja. Rekel je, naj me ne skrbi, nimam korona virusa, samo srčni infarkt je.

Greta

Avionski leti so odpovedani. Tovarne so zaprte. Na cestah skoraj ni prometa. Ne vem za vas, ampak jaz mislim, da je to Gretino maslo.

200 rolic

Če za karanteno rabiš 200 rolic WC papirja, bi moral iti k doktorju že zdavnaj pred tem.

Sevilja

V Sevilji je vse zaprto. Tudi brivec ne dela.

Avto

Avta sploh več ne zaklepam, samo uporabljen robček pogrnem čez volan.

Pravljična bitja

Koronavirus je udaril tudi po pravljičnih bitjih. Kihavčka so zdravniki osamili, ostalih šest palčkov pa so oprostili dela v rudniku in so do nadaljnjega na čakanju.

Golob

Golob ob pogledu na izpraznjene ulice: nimaš se več komu posrat na glavo.

Šepet

V času epidemije sedim na kavču in se kar raznežim, ko žena zraven mene zašepeta: "Najboljše pri vsem tem je, da več časa lahko preživim s tabo". Šele potem opazim, da govori najinemu psu.

Prazniki

A smo na začetku leta jamrali, da vsi prazniki padejo na vikend? Zdaj pa imamo...

Tom Hanks

Tom Hanks je preživel 4 leta na samotnem otoku, 1 leto na letališču, preživel je Aids v Philadelphiji, v 2.sv.vojni je rešil vojaka Ryana, v Vietnamu je kot Forrest Gump rešil 50 vojakov, gusarji so ga ujeli v Somaliji, preživel je Apollo 13, z Boeingom je pristal na reki Hudson... Če Tom Hanks NE preživi koronavirusa, se nam vsem slabo piše..

Pasulj

Mama je skuhala pasulj za 3 dni. Zgleda bomo maske nosili tudi doma.

Sledenje časa

Moje sledenja časa v času koronavirusa

 • obdobje segedina
 • obdobje ričeta
 • obdobje jote
 • obdobje odmrznjenega segedina
 • obdobje odmrznjenega ričeta
 • obdobje odmrznjene jote

April je mimo!

Titanik

Mi, ki še hodimo v službo, smo glih tko, kot tisti muzikanti na Titanicu. Špilamo do konca.

Fašizem

Ovaj koronavirus krenuo k'o fašizam:

 • Prvo krenuo u Italiji
 • Prešao u Španiju
 • Onda su na red došle Nemačka, Austrija pa redom po Europi

Mi smo, znači, najebali 6. Aprila!

(Prevod: ta koronavirus se je začel kot fašizem

 • Začel se je v Italiji
 • Prečkal je v Španijo
 • Potem sta prišli na vrsto Nemčija, Avstrija in po vrsti po Evropi

Mi smo, torej, najebali 6. aprila!)

Maske

Več kot nas je v maskah, bolj maske padajo.

Smeh
Smeh je pol zdravja, polovica je izolacija. Andrej Hohnec, dr. medicine.

Kašelj
Nekdaj si zakašljal, da si prikril prdec, danes prdneš, da prikriješ kašelj.

Medved
Nikoli si nisem mislila, da bo prišel čas, ko me bo med sprehodom po gozdu bolj strah, da srečam človeka, kot pa medveda.

Žena
Zdaj, ko ne smem po gostilnah, sem malo poklepetal z ženo. Vam povem prav prijetna ženska!

Slabše
Lahko bi bilo še slabše! Lahko bi se zgodilo pred 15 leti... zaprti v hiši z Nokio 3310, na voljo 50 SMS in 10 ur za klice.

Legem
Kad mi se jede – jedem. Kad mi se leži – legnem. Kad mi se izlazi napolje – jedem pa legnem. (Prevod: Ko se mi je – jem. Ko se mi leži – se uležem. Ko bi šel ven – jem in se uležem.)

Gostilne
Ko se gostilne ponovno odprejo – ne pozabit, da so nam zaprli vrata, ko nam je bilo najtežje!

Kvas
Menjam kvas za dvosobno stanovanje v Piranu.

Leta 2020
Leta 1990 smo mislili, da bomo leta 2020 imeli leteče avte ... mi se pa učimo roke umivat ...

Šov
Pri nas doma je kot na šovu kmetija. Delamo, se smejemo, kregamo... Danes bom ženo nominiral, da zapusti objekt!

Corona in Gripa
Gresta Corona in Gripa na kavo. Gripa se pritožuje: »Nobenega dela nimam!« Pravi Corona: »Ja seveda, saj nimaš pravega marketinga.«

#ostanidoma
Kratko sporočilo poštarju, kateri mi nosi položnice: #ostanidoma

Tihotapljenje
Policija je prijela dva migranta, ki sta tihotapila pet Slovencev med občinami.

Šola
Če otroci v šoli motijo proces, jih pošljejo domov. Ali sedaj velja, da jih lahko, če motijo delovni proces, pošljem v šolo?

Policija svetuje
Policija svetuje: v avtu na vidnem mestu ne puščajte vrednejših stvari kot so konzerve, makaroni, toaletni papir,...

Položnice
Koliko časa koronavirus preživi na položnicah? Jaz jih bom pustil kakšen mesec v karanteni za ziher.

Striženje
Samoizolacijski nasvet: Sami se ostrižite. To vas bo še dodatno motiviralo, da ne boste upali iz hiše še vsaj kakšen teden.

Tuširanje
Že kdo ve, če se že lahko tuširamo ali si še vedno samo umivamo roke?

Marie Curie
Osnovna šola, pouk na daljavo, kemija, domača naloga: Kaj veš o Marie Curie? Odgovor učenke: Pravilno se napiše Mariah Carey.

Ordinacija
Sestra pride iz ordinacije v čakalnico: Zaradi tajnosti podatkov vas ne smem klicati po imenih. Kdor ima koronavirus, naj gre naprej.

Sobno kolo
A ima kdo sobno kolo za prodat? Rabim ga nujno za v službo!

Nove slovenske kletvice
Nove slovenske kletvice (pred trgovino):
- Naj ti voda zalije vse zaloge sekret papirja.
- Naj ti iskra kresne ves tisti alkohol za razkuževanje.
- Naj ti zelena plesen požre ves kvas kar ga imaš.

Peter
"Peter ima 42 sličic in babica mu jih je kupila še 27. Koliko ima Peter skupaj vseh sličic?" "Otroci, ne nasedajte tem fintam! To je zavajujoče vprašanje, saj babica ne sme nikamor iz hiše! Tako da je pravi odgovor 42!".

Moj pes
Imam sosedo, ki se pogovarja s svojim mačkom, kot da bi jo ta razumel. Ko sem to povedal svojemu psu, sva umrla od smeha.

Nasvet
Nasvet za čas karantene: vsak drugi dan probajte kavbojke, ker trenirka in pižama dajeta vtis, da je vse ok.

Dežurna gostilna
Če že imamo dežurne lekarne, trgovine zobozdravnike, pasje trgovine itd... ZAKAJ NIMAMO DEŽURNE GOSTILNE?

Rešujem svet!
Mama mi je ves čas govorila, da ne bo nič iz mene, če bom cele dneve poležaval v postelji. A poglejte me sedaj ... rešujem svet!

Frizer
Kad sve prođe, drage moje, bit će teže naručit se kod frizera nego na magnetsku rezonancu. (
Prevod: Ko bo vse mimo, drage moje, se bo težje naročit pri frizerju, kot pa na magnetno resonanco.)

Maske
Došli smo iz supermarketa, skinuli maske...Gledam, žena nije moja... (
Prevod: prišla sva iz veleblagovnice, snela maske... Gledam, žena ni moja...)

8. dan izolacije.
Ata in mama se ločujeta.
S kom naj ostanem?
Matej, 41 let.

Božič
Ko da bi biu božič. Sneg pada, vsi smo doma, imamo polne hladilnike pa še v krogu družine smo.

Sneg
Sad su namerno pustili sneg, da se vide tragovi, ko izlazi iz kuće. (
Prevod: Zanalašč so pustili sneg, da se vidijo sledi, kdo hodi iz hiše.)

Karantena
Kolko brzo prolazi vreme u karantin, evo zima opet dođe. (
Prevod: Kako hitro čas teče v karanteni, evo zima je spet tu.)

Krizni štab
Obvestilo iz kriznega štaba: Vsi pari, ki bodo čez 9 mesecev zibali, bodo denarno kaznovani zaradi nespoštovanja razdalje 2 m!

Karakter
Sam sm pa kr karakter... Že cel tedn nisem šou u gostilno.

Jutrišnji izlet
8.30 uri odhod iz kopalnice
Prihod v kuhinjo, kjer bomo zajtrkovali
Po zajtrku obiščemo različne sobe
Potem delavnica čiščenja
13.00 popoldne kosilo v kuhinji
14.oo popoldne siesta na kavču
Potem obiščemo dnevno sobo, kjer nas čakajo čaj in piškoti
Prosti čas na voljo za obisk hodnikov apartmaja
Povratek ob 18.00 uri
Srečno pot in lepo se imejte!

Električar
Če ne poslušate nasvet zdravnika, poslušajte vsaj nasvet električarja. "Bolje je izolacija, kot ozemljitev!"

Danas
Tri puta sam spavao, šest puta jeo i još je danas. (
Prevod: Trikrat sem spal, šest krat jedel, paje še vedno danes.)

Predsednik
Naš predsednik kineskom predsedniku:
• Brate, šta je bre ovo?
• Pa aspiratori!
• Tražili smo respiratore!
• Kakav ti je kineski, dobro da nisam doneo vibratore!

(Prevod: Naš predsednik kitajskemu predsedniku
• Kolega, kaj je pa tole?
• Pa aspiratorji
• Zahtevali smo respiratorje!
• Kakor znaš kitajsko, še dobro, da nisem prinesel vibratorjev!

Izolacija
Šesti dan izolacije z možem... Rekla sm mu: »dej pejt nekam vn, bom ti jst kazen plačala!«

Chuck Norris dobil korona virus
Baje je Chuck Norris dobil korona virus. Virusu so odredili dva tedna karantene.

Oglas
Oglas: »mlad simpatičen fant, založen z makaroni, oljem, kvasom, išče dekle, ki ima večjo zalogo WC papirja«.

Poroka
Pozor!!! Vsi vi, ki ste se hoteli poročit te dneve!! Življenje vam daje drugo priložnost.

WC papir
WC papirja zmanjkuje izključno zato, ker eden kihne, deset se jih pa userje...

Zaloge WC papirja
A mogoče ti veš, kaj je fora z zalogami WC papirja? Ne, človek bi si mislu, da razsaja driska, ne korona.