Slovenski etnografski muzej

Pred dobrega pol stoletja je etnolog in etnograf Milko Matičetov (desno) na terenu zbiral bogato blago ljudskega pripovedništva, med drugim tudi šaljive zgodbe. Ob njem ljudski pripovednik Marinčič iz Soče, leta 1952. (Foto: Fototeka Slovenskega etnografskega muzeja)
Datum objave 
20. marec 2020
Kaj 
Novice
Kontakt 

Povabilo k zbiranju vicev ali "koronski humor"

Slovenski etnografski muzej, muzej o ljudeh in za ljudi, ostaja z vami. Vabimo vas, da se daleč drug od drugega skupaj nasmejimo, saj je smeh več kot pol zdravja.

Zbiramo smešnice in vice na temo koronavirusa, pandemije, izolacije in drugih virusov, ki trenutno krojijo naš vsakdan. Za duševno zdravje je humor več kot dobrodošel, tisti s črnim predznakom pa lahko še toliko bolj zdravilen.

Pošljite smešnice in vice na to temo na mail naslov vici.semuzej@gmail.com in jih zbrane prebirajte na naši spletni strani Koronski humor. Smejte se z njimi in jih delite naprej ter dovolite, da vam vzbujajo dobro voljo in vzpostavljajo varen in blagodejen odmik od hudega, s katerim se soočamo. Ob koncu krize bomo zbrane vice objavili v posebnem dokumentu, v katerem bodo z odmikom časa ujeta posebnost tega trenutka in naša življenja v njem. Zbrano gradivo bo postalo del zbirke kustodiata za Duhovno kulturo.

Ta hip naj nam bo to v oporo, da solidarno ostajamo daleč stran od drugih, a ne odmaknjeni od sveta.

Slovenski etnografski muzej še vedno zbira smešnice in vice na temo koronavirusa, pandemije, izolacije. Ker pa smo v Sloveniji razglasili konec epidemije in se situacija umirja, zmanjšujemo pogostost objavljanja vicev. Namesto dnevnega objavljanja prehajamo na tedenski izbor. Vice bomo tako objavljali ob petkih. Še vedno nam jih lahko pošljete na vici.semuzej@gmail.com in jih zbrane prebirate na naši spletni strani Koronski humor. [19.5.2020].

Objava vseh izbranih vicev

Seznam vseh objav (s sličicami)