Slovenski etnografski muzej

16. Cici umetnije
Datum objave 
14. april 2023

16. Cici umetnije

Sporočilo za javnost
Slovenski etnografski muzej                        
Ljubljana, 13. april 2023

16. CICI UMETNIJE
Slovenski etnografski muzej, 13.–26. april 2023

Slovenski etnografski muzej že tradicionalno gosti bienalno razstavo otroških likovnih del po natečaju uredništva revij Ciciban in Cicido, ki jo organizira  uredništvo Cicibana in Cicidoja Mladinske knjige v sodelovanju z Otroškim vrtcem Ajdovščina in s podporo društva Bralna značka.

Odprtje razstave 16. Cici umetnije je bilo v četrtek, 13. aprila 2023, ob 10. uri v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani. Na ogled bo do 26. aprila 2023.
 
Na bienalni natečaj, ki poteka že 30 let, je prispelo več kot 3.800 del mladih ustvarjalcev iz vrtcev, osnovnih šol in zavodov s prilagojenim programom iz vse Slovenije.
Komisija je podelila 12 nagrad, od tega 4 skupinske, razstava izbranih del pa se bo iz Slovenskega etnografskega muzeja preselila tudi v Lokarjevo galerijo v Ajdovščini.
 
Katalog razstavljenih del
Foto procesa izbora del
Več o natečaju

Odprtje razstave je povezoval Boštjan Gorenc – Pižama, prisotne pa so nagovorili Sonja Kogej Rus, koordinatorka razstave v SEM, Alenka Kepic Mohar, glavna urednica Mladinske knjige, Maja Žugič, odgovorna urednica revij Ciciban in Cicido, Alenka Močnik, ravnateljica Otroškega vrtca Ajdovščina, Petra Potočnik, Bralna značka. Zapeli so otroci Otroškega vrtca Ajdovščina, obiskovalci pa so si lahko ogledali več kot 160 likovnih del, ki jih je izbrala strokovna komisija: dr. Tomaž Zupančič s Pedagoške Fakultete Maribor, dr. Tonka Tacol, upokojena profesorica s Pedagoške fakultete Ljubljana, mag. Alenka Vidrgar, akademska kiparka, Azad Karim, akademski slikar, mag. Silva Karim, profesorica likovne umetnosti, in Maja Žugič, odgovorna urednica revij Cicido in Ciciban.

Fotografije so na voljo tukaj.

Kontakti:
Maja Lihtenvalner, Mlaidnska knjiga, stiki z javnostmi, maja.lihtenvalner@mladinska-knjiga.si
Služba za komuniciranje SEM, E: etnomuz@etno-muzej.si, T: 01 / 3008 700