Slovenski etnografski muzej

Kontakt 
(01) 300 87 00 (upravna hiša)(01) 300 87 45 (razstavna hiša)

Pravne informacije in impresum

Pravne informacije

Vsebine, objavljene na spletnih straneh Slovenskega etnografskega muzeja, se lahko prosto razširjajo - pri tem pa je potrebno upoštevati avtorske pravice.

Slovenski etnografski muzej se trudi, da objavlja točne in ažurne vsebine oziroma podatke, vendar glede njih ne prevzema nobene pravne odgovornosti glede točnosti. Slovenski etnografski muzej niti druge osebe, ki so sodelovale pri nastanku teh vsebin ne odgovarjajo za škodo, ki bi izhajala iz dostopa do teh vsebin, niti uporabe ali nezmožnosti uporabe teh vsebin.

Izjava o dostopnosti

Politika zasebnosti

Slovenski etnografski muzej se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za kakovostno rabo spletne strani. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

O piškotkih

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Slovenski etnografski muzej uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter analitične piškotke, ki olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

Smernice o uporabi piškotkov

Spletni piškotki in sprememba slovenske zakonodaje

V SEM uporabljamo naslednje (lokalne) piškotke. O tem pa se zbirajo piškotki zunanjih aplikacij, ki so vključene v našo stran (Google Maps, Twitter, Facebook).

Izvajalec piškotka Ime piškotka Namen Veljavnost
SEM - CMS - Drupal has_js has_js piškotek CMS ovešča ali imate v brskalniku omogočen javascript. Vsebine dostavlja glede na vaše nastavitve. Izbriše se ko zaprete brskalnik. neomejeno
Google Analytics __utma Z __utmb, __utmc, __utmz, and __utma piškotki štejemo obiske strani. Google te podatke shranjuje na svojih strežnikih v ZDA. Google lahko te podatke posreduje tretjim osebam, če tako zahteva zakon. Več o Googlovih piškotkih. 06-19-2015
Google Analytics __utmb glej zgoraj 06-19-2013
Google Analytics __utmc glej zgoraj  
Google Analytics __utmz glej zgoraj 12-18-2013

Impresum

Avtorji spletne strani 2015

 • besedila: sodelavci SEM
 • fotografije: Marko Habič in Dokumentacija SEM
 • glavna urednica spletne strani strani: Maja Kostric Grubišić
 • tehnična urednika spletne strani: mag. Gregor Ilaš, Jure Rus
 • uredniški odbor: Maja Kostric Grubišić, dr. Bojana Rogelj Škafar, Nina Zdravič Polič in mag. Gregor Ilaš
 • stran poganja odprtokodni CMS Drupal
 • oblikovanje: Ljudmila (Simon Pintar)
 • programiranje: Ljudmila

Oblikovna prenova 2020

 • oblikovanje uporabniškega vmesnika spletne strani in oblikovanje celostne grafične podobe SEM: Vladan Srdić, Studio 360
 • programiranje: Ljudmila
 • glavna urednica spletne strani strani: Maja Kostric Grubišić
 • tehnični urednik spletne strani: mag. Gregor Ilaš