Slovenski etnografski muzej

Pripovedovanje pravljic za otroke
Datum objave 
7. september 2022
Kaj 
Novice

Program SEM za otroke in družine

Jesen–zima 2022

Slovenski etnografski muzej je stičišče, kjer se prepletata preteklost in sedanjost, slovenska in svetovna kulturna dediščina.

Z neštetimi majhnimi zgodbami razstavljenih predmetov je najmlajšim dediščina predstavljena na način, da jo vidijo, doživljajo in se ob njej učijo. Raznoliki in ustvarjalni programi na muzejskih razstavah vabijo, da se najmlajši v muzej radi vračajo. Tako drug z drugim rastemo in se učimo za skupno prihodnost.

V jesensko-zimskem terminu je SEM pripravil naslednja cikla ustvarjalnih delavnic ter pripovedovalskih dogodkov za otroke:

DELAVNICE MALEGA MOJSTRA

Mali mojster vabi otroke v Atelje SEM, kjer na delavnicah otroci ustvarjajo izdelke, preko katerih spoznavajo slovensko in svetovno kulturno dediščino. Cikel ustvarjalnih delavnic za otroke (5+) poteka vsako prvo soboto v mesecu ter ob posebnih priložnostih / praznikih.

  • 1. oktober, 11.00   OTROŠKA GLASBILA: ZVOČNE IGRAČKE ZA IMPROVIZIRANO GODBO - RAZPRODANO (Dnevi evropske kulturne dediščine, prost vstop)
  • 9. oktober, 11.00   MOJ KLOBUK IMA TRI LUKNJE (Z igro do dediščine, prost vstop)
  • 5. november, 11.00   PTIČJE KRMILNICE (vstopnina 5 €)
  • 3. december, 11.00   SAMOROG: IZDELAJ SVOJO MARIONETO (Ta veseli dan kulture, prost vstop)

Vstopnina: 5 eur

RDEČA NIT, pripovedovanje pravljic za otroke

Vabimo vas na potovanje po domišljijskih deželah in preteklosti, ki je v SEM posebna dogodivščina, saj so v muzeju doma tudi predmeti iz ljudskih pravljic. Cikel mesečnih pripovedovalskih dogodkov za otroke (4+) poteka vsak tretji četrtek v mesecu ob 18. uri.

  • 22. september, 18.00   KRUHEK, POGAČA, POJEDINA
  • 27. oktober, 18.00   COKLI, ŠKORNJI, PLESNI ČEVELJCI
  • 17. november, 18.00   PODKEV, KONJ, KOVAČ
  • 15. december, 18.00   SVEČA, OGENJ, SVETLOBA

Vstop prost.

Pripovedovanje pravljic za otrokePripovedovanje pravljic za otrokeDelavnicaDelavnica