Slovenski etnografski muzej

Kontakt 

Izjava o dostopnosti

Uporabo spletne strani SEM želimo približati najširšemu krogu uporabnikom, zato jo oblikujemo tako, da je prilagojena za uporabo slepim in slabovidnim, gluhim, ljudem z disleksijo in uporabnikom z motnjami razumevanja.

Stopnja skladnosti

Spletna stran SEM je usklajena z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij javnega sektorja. Spletne strani so pripravljene v skladu z mednarodnimi smernicami za dostopnost spletnih vsebin in ustrezajo standardu WCAG (Web Content Accesisibility Guidelines) 2.0. Skladnost ustreza stopnji AA.

Slabovidnim je na voljo možnost izbiranja:

1. barvne sheme:

    črn tekst na beli podlagi

2. povečanje pisave za eno stopnjo

Kjer je mogoče, so obrazci (vloge) izdelani v polni elektronski obliki. Obrazci, ki niso v elektronski obliki, so praviloma narejeni v formatu Adobe pdf za izpolnjevanje in formatu Word.

Pred vsebino je postavljen pokazatelj položaja, kje na spletišču se trenutno nahajamo (drobtinice).

Za uporabnike z disleksijo smo upoštevali levo poravnavo.

Osnovne vsebine so opremljene s kratkimi video posnetki, kjer tolmač slovenskega znakovnega jezika tolmači besedilo v slovenskem znakovnem jeziku.

Pri pisanju besedil pazimo na razumljiva in enostavna besedila. Izjema so znanstvena besedila.

Povratne in kontaktne informacije

Če nam želite sporočiti karkoli v zvezi s prilagoditvijo spletne strani za osebe s posebnimi potrebami, nas lahko o tem obvestite na naslov gregor.ilas@etno-muzej.si ali po telefonu 01 300 8765. Delovni čas je vsak delovnik od 8. do 15. uro.

Datum objave spletnega mesta:

Spletna stran SEM je bila v obstoječi grafični podobi objavljena 18. novembra 2015 in delno spremenjeno podobo 13. decembra 2020.

Priprava izjave o dostopnosti:

Izjava je bila pripravljena 21. 1. 2021 na podlagi samoocene.