Slovenski etnografski muzej

Muzejska trgovina
Datum objave 
20. december 2019
Kaj 
Novice
Kontakt 

Prijazno vabljeni v praznično muzejsko trgovino Lectarijo

V toplem duhu muzejske trgovine Lectarije, katere oprema je bila izdelana po načrtih arhitekta Jožeta Plečnika, vas čaka izbor zanimivih, unikatnih izdelkov slovenskih rokodelcev, ustvarjalcev in oblikovalcev.

Izdelke muzejske trgovine Lectarije navdihuje naša kulturna dediščina, ob vsaki osrednji razstavi pa pripravimo tudi asortima prodajnih izdelkov na temo razstave. Tako trgovino bogatijo lončeni izdelki Lončarskega ateljeja SEM in tkani izdelki Tkalskega ateljeja SEM, obsežna kolekcija nakita SEM, izdelki izpod pridnih rok rokodelcev in oblikovalcev, sladki medeni izdelki ter zanimiv izbor publikacij. Poskrbljeno je za vse generacije – otroke, odrasle in starejše. Ob naši osrednji razstavi Bosi. Obuti. Sezuti. pa smo trgovino opremili s SEM nogavicami, kolekcijo nakita, copatki, čevljarskimi svetilkami in še čem.

V tem prazničnem času, ki je tudi čas obdarovanj, v muzejski trgovini Lectariji zagotovo najdete lepo darilo za vaše drage sorodnike in prijatelje. Razveselite jih s pozornostmi, katerih odlike so kakovost, unikatnost in uporabnost. Morda pa s kakšnim čudovitim darilom obdarite tudi sami sebe!  Zato toplo vabljeni v Slovenski etnografski muzej na ogled razstav in obisk praznične muzejske trgovine Lectarije.

Muzejska trgovinaMuzejska trgovinaMuzejska trgovinaMuzejska trgovinaMuzejska trgovinaMuzejska trgovinaMuzejska trgovinaMuzejska trgovinaMuzejska trgovina