Slovenski etnografski muzej

Plavajoče oblike
Kje 
Razstavna hiša
Od 
11. marec 2024
Do 
31. marec 2024

Plavajoče oblike

Vabljeni na ogled priložnostne razstave Plavajoče oblike, ki predstavlja gregorčke iz naravnih materialov. Razstavo so pripravili dijaki in mentorji Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem.

Razstava je nastala z mislijo na pomembnost slovenske snovne in nesnovne kulturne dediščine, s katero smo povezani. Industrijski oblikovalci vsakodnevno premišljujejo o življenju v prihodnosti, tokrat z vidika ohranjanja narave in kreativnosti najmlajših.
Oblikovani gregorčki so okvir, iz katerega naprej raste otroška domišljija. Izdelani so iz naravnih materialov, po prvi plovbi pa se lahko spremenijo v uporabne predmete, kot so svečniki, stojala za nakit in igrače.
Razstavljena dela so bila ustvarjena pri predmetu Oblikovanje uporabnih predmetov SŠOF.

AVTORJI RAZSTAVLJENIH DEL:
Leonardo Arnej Agić, Vanesa Andrejič, Tisa Bačnik, Ivo Bavec, Neža Bečan, Klemen Bergoč, Zarja Burkeljc, Aljaž Cukjati, Emily Čeperković Čadež, Suri Facheris, Ana Gašperlin, Zara Hrovat, Roza Ivana Intihar, Neca Jazbec, Matic Jensterle, Tia Kadivnik, Luka Krebs, Katja Ločniškar, Maja Lombar, Manca Mesec, Yona Oceguera Battelino, Lina Oražem, Lucija Pavlin, Kolja Starovojtov, Liza Zrnec, Amanda Zupan Kovčan, Sara Žitnik
MENTORJI: Andraž Rudi Vrhovšek, Igor Stanko, Nejc Stupan, SŠOF
OBLIKOVANJE IN GRAFIČNA ZASNOVA RAZSTAVE: Andraž Rudi Vrhovšek u.d.i.o.
KOORDINATORKI: Sonja Kogej Rus, Katarina Nahtigal, SEM
KOMUNICIRANJE: mag. Maja Kostric Grubišić, SEM