Slovenski etnografski muzej

Petra Šink
Kje 
Drugo nadstropje razstavne hiše
Od 
3. april 2019
Do 
30. november 2019
Muzejski mentor 
Špela Regulj

Petra Šink: Sklenjen krog med oblikovanjem in naravo

Osebna razstava

Petra Šink je velika občudovalka narave, večkrat nagrajena oblikovalka, radovedna raziskovalka in športnica. Osebna razstava predstavlja velik del Petrinega življenja, ki se tesno prepleta z naravo. Ta je že od otroštva njena zaupnica in dobra prijateljica v različnih življenjskih trenutkih. Danes narava predstavlja pomemben del Petrinega delovnega ustvarjanja, saj nanjo ne gleda le površinsko, temveč raziskuje njeno globino, »globina narave pa je začetek življenja in konec – smrti in tu se vse začne«.

Razstava nas popelje po življenjskem krogu med naravo in, iz naravnih biorazgradljivih materialov na osnovi gliv, izdelanimi uporabnimi izdelki za interier. Ti se lahko po uporabi zopet vrnejo nazaj v naravo. To pa je tudi Petrina vizija za vsa dosedanja in prihodnja raziskovanja in ustvarjanja z živimi organizmi. S svojim delom želi vzpodbujati ljudi k pozitivnemu razmišljanju, da lahko ustvarjamo čudovite uporabne izdelke brez problematičnega onesnaževanja in uničevanja narave, predvsem pa, da to ni nekaj nemogočega.

Čudoviti podzemni svet, kjer se prepletajo niti življenja bolj kot si sploh lahko predstavljamo, s svojo magičnostjo ne more pustiti ravnodušnega nikogar, ki si le vzame trenutek, da ob obisku razstave spozna košček Petrinega življenja in njenega vztrajnega dela. Tako kot sama pravi za naravo, lahko tudi za Petro marsikdo reče, da ji je vredno prisluhniti in jo začutiti. S tem ne spoznaš le njene osebne plati, temveč tudi skrivnosten svet delovanja narave še z drugega zornega kota.

Povezani dogodki

Petra Šink
03.04.2019
Osebna razstava
Prijazno vabljeni na odprtje osebne razstave Petre Šink, ki bo v sredo, 3. aprila 2019 ob 18.00 v...
sreda, 3. april 2019 - 18:00