Slovenski etnografski muzej

Portret Nanija Poljanca
Kje 
Razstavna hiša
Od 
11. december 2019
Do 
15. marec 2020
Muzejski mentor 
Sonja Kogej Rus

Nani v Ljubljani / Nani in Laibach

Na razstavi ljudski ustvarjalec Nani Poljanec razkriva svoje vloge in svoje poslanstvo. Njegovo delo je preplet zbirateljstva, razdajanja, povezovanja, organizacije, iskrenosti, ljudske modrosti, dobre volje ...

Nani v Ljubljani / Nani in Laibach je razstava, ki jo je pripravil ljudski ustvarjalec Nani Poljanec, izjemen in nenavaden človek. Samo eno srečanje z njim vzpodbudi pri ljudeh zanimanje, celo začudenje. Nani je namreč preplet različnih vlog, ki si jih je naložil kot svoje poslanstvo - da ustvarja od ljudi za ljudi. In kot razkriva na razstavi je njegovo delo med Rogaško Slatino, Beogradom in Kozmosom preplet zbirateljstva, razdajanja, povezovanja, organizacije, iskrenosti, ljudske modrosti, dobre volje in še česa.

Razstava spada v cikel obrazstavnih programov stalne razstave Jaz, mi in drugi: podobe mojega sveta, katerih izhodišče je postal obiskovalec kot posameznik, kot samosvoj in z lastnimi življenjskimi izbirami, identitetami in vlogami. Posamezniki pri tem postajo avtorji razstav, po svoji presoji in s svojimi besedami pa izpostavijo in predstavijo vsebine, ki najbolj nazorno kažejo njihovo življenjsko pot in so jo pripravljeni deliti z njim pomembnimi posamezniki in drugimi obiskovalci muzeja. Izbrani poudarki in načini interpretacije osebnih vsebin niso stvar strokovnih muzejskih presoj, ampak oblika avtorjeve samorefleksije in njegovih avtoportretih zgodb. Svojo zgodbo skozi izbrane predmete vam tokrat ponuja Nani Poljanec.

Povezani dogodki

Nani Poljanec. Sandi Juračič Photograpy
02.02.2020
Prijazno vas vabimo na vodeni ogled razstave Nani v Ljubljani / Nani in Laibach z njenim avtorjem...
nedelja, 2. februar 2020 - 11:00
Nani Poljanec. Sandi Juračič Photograpy
23.01.2020
Prijazno vas vabimo na vodeni ogled razstave Nani v Ljubljani / Nani in Laibach z njenim avtorjem...
četrtek, 23. januar 2020 - 18:00
Nani Poljanec. Sandi Juračič Photograpy
11.12.2019
»Vlaganje v umetnost, zgodovino in kulturo je družbeno moralna odgovornost ali strokovno: "...
sreda, 11. december 2019 - 18:07