Slovenski etnografski muzej

Od 
3. april 2012
Do 
22. april 2012

Ciganski potpuri, slike

3. - 22. april 2012 (Upravna hiša SEM)

Maji Mariji Ljubotina Antonescu je pripadla čast, da odpre prvo romsko galerijo »Roma Art Gallery« v prostorih Muzeja Romske Kulture v Beogradu. Umetnica je leta 1996 diplomirala na Fakulteti za primerjalno umetnost in oblikovanje FPUD v Beogradu. Trenutno je na magistrskem študiju na temo Oblačilna in plesna kultura Romov v Srbiji na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

Zaradi izkazanih dosežkov je med študijem pridobila status Republike Srbije za posebno nadarjene umetnike, ki ji je z državno subvencijo omogočil neomejeno pot ustvarjanja in razvoja za različne kulturne institucije v Srbiji.

Kot univ. dipl. kostumografinja in slikarka je sodelovala z različnimi gledališči v Sloveniji in Srbiji, RTV Slovenijo, festivali romske kulture v tujini (Francija, Norveška …). Vseskozi je imela samostojne slikarske in multimedijske razstave ter se udeleževala različnih skupinskih tradicionalnih razstav, med drugimi tudi mednarodnega trienala gledališke kostumografije in scenografije »STERIJNO POZORJE« v Novem Sadu.

V letu 2011 se je udeležila mednarodne umetniške kolonije ter s svojo razstavo svečano odprla RIKOC (romski kulturno-informativni center) v Trsteniku. S svojimi slikami je sodelovala tudi na potujoči razstavi desetih romskih umetnikov s področja jugovzhodne Evrope »NOMAD ART« 2011/2012 v organizaciji Združenja romskih likovnih umetnikov Srbije »LUR-a«.

Maja Marija Ljubotina Antonescu