Slovenski etnografski muzej

Miha Špiček
Datum objave 
17. april 2020
Kaj 
Novice
Kontakt 

Top 5 tega tedna

Spoštovane obiskovalke, spoštovani obiskovalci!

Ob pojavu pandemije smo v Slovenskem etnografskem muzeju želeli razen naših številnih digitalnih vsebin našim zvestim obiskovalcem ponuditi tudi nekaj novega, hkrati pa smo želeli prispevati k dokumentiranju nastale situacije kot družbeno odgovorna ustanova.

Odločili smo se za zbiranje šal in vicev na temo koronavirusa, ki so se pojavili med nami. Ena od značilnosti vicev sicer je, da se prenašajo ustno, v današnji situaciji, ko smo prisiljeni ostati doma, pa smo priča poplavi vicev preko različnih sodobnih načinov komuniciranja (Facebook, Twitter, Viber, Skype, Whatsapp, elektronska pošta, sms,...).

Zbrali smo že več kot 700 vicev v obliki slik, fotografij, videov ali klasičnih besednih, vsak dan med tednom pa na spletni strani SEM objavimo izbor petih najboljših tega dne.

Šale so v današnji situaciji več kot dobrodošle, saj nam lahko pomagajo pri razbijanju monotononih dni v izolaciji ali pri premagovanju neprijetnih občutkov, stisk in tesnobe, povezanih s koronavirusom. Zato vas vabimo k prebiranju vicev in da vice iz naše spletne strani delite s svojimi prijatelji, družino.

Ob tem pa vas prijazno vabim tudi k brskanju po našem spletnem zavihku SEM OD DOMA, kjer vas med drugim vabimo k ogledu naših bogatih digitalnih zbirk, v katerih lahko najdete izbrane muzejske predmete, bogato predstavljeno fototeko in filme z etnološko tematiko iz naše produkcije.

Miha Špiček, Vodja Dokumentacije SEM

TOP 5 PRETEKLEGA TEDNA

    1. Povabilo k zbiranju vicev ali "koronski humor"

    2. Zbirka fotografij Pustne maske škoromatov iz Hrušice

    3. Fotografije Orlovih terenskih ekip

    4. Zbirka fotografij Karola Holynskega

    5. Zbirka fotografij Petra Nagliča