Slovenski etnografski muzej

SEM, psom prijazen muzej
Datum objave 
16. maj 2022
Kaj 
Novice

SEM, psom prijazen muzej

Slovenski etnografski muzej je leta 2022 pridobil oznako Psom prijazen muzej. Prostor za štirinožne prijatelje, kjer lahko počakajo na svoje lastnike, muzej zagotavlja v pritličju muzeja v za to namenjenem prostoru, kjer je mogoče povodec privezati, na voljo so tudi posodice za hrano ter vodo.

Da bo zagotovljena prijetna in varna izkušnja za vse obiskovalce, SEM lastnike psov naproša, da spoštujejo

MUZEJSKI BONTON ZA LASTNIKE PSOV:

  1. Vstopijo lahko le psi v spremstvu odrasle osebe.
  2. Dobrodošli so samo primerno vzgojeni, poslušni in ubogljivi psi.
  3. Pes mora biti obvezno na povodcu.
  4. Lastnik prevzema vso odgovornost. Tudi za morebitno škodo.
  5. Na javna vodstva ali druge aktivnosti, ki jih obišče množica obiskovalcev, vstop psom ni dovoljen. Prav tako lahko muzej omeji vstop za pse ob drugih izrednih okoliščinah in kadar to morebiti zahtevajo drugi obiskovalci muzeja.
  6. V muzej je prepovedan vstop nevarnim psom. To so tisti psi, ki ogrožajo okolico zaradi svoje neobvladljivosti oziroma kažejo napadalno vedenje do človeka (Uradni list ZZZiv-UPB3, 5. člen).
  7. Službeni psi lahko vstopijo v muzej kadarkoli, ne glede na izredne okoliščine.

PRED OBISKOM MUZEJA PRIPOROČAMO:

  • Da je pes nahranjen.
  • Da se pes dobro sprehodi
  • Da pes opravi svoje potrebe (lulanje, kakanje). V primeru, da pes potrebo po nesreči opravi v muzeju, mora lastnik poskrbeti za čiščenje in o dogodku obvestiti osebje muzeja.

Dobrodošli v SEM!

Znaka Psom prijazen muzej in Psom dostopen muzej, s katerima slovenski muzeji obiskovalce seznanjamo z možnostjo obiska muzejev z njihovimi pasjimi prijatelji, je pripravila Skupnost muzejev Slovenije in prične veljati na Mednarodni dan muzejev, 18. maja 2022.

SEM, psom prijazen muzejBrošura, stran 1Brošura, stran 2