Slovenski etnografski muzej

Skupna fotografija
Datum objave 
15. december 2017
Kaj 
Novice

Program dejavnosti v SEM za migrantke in begunke

Slovenski etnografski muzej v sodelovanju z Društvom ODNOS - društvom za razvoj in povezovanje družbenih ved in kultur od novembra 2017 vsak torek ob 12. uri pripravlja različne aktivnosti za ženske z migrantskim in begunskim ozadjem.

To so ženske, ki prihajajo iz arabskega kulturnega prostora,  iz Irana, Iraka, Sirije in Kazahstana in potrebujejo podporo zaradi socialne in ekonomske izključenosti iz družbe. Društvo odnos želi povečati njihovo socialno vključenost, odpraviti pomanjkanje socialnih veščin in funkcionalnih ovir ter jih motivirati za reševanje specifičnih življenjskih in socialnih situacij. Slovenski etnografski muzej si je kot srečevališče in prostor dialoga zadal še posebno nalogo, da spoznavamo drug drugega preko dediščine, tako slovenske kot evropske in zunajevropske. Srečevanja potekajo na stalnih in občasnih razstavah v Slovenskem etnografskem muzeju. Za večjo motiviranost in osebnostni razvoj pa smo migrantkam in begunkam prisluhnili in organiziramo tudi aktivnosti ustvarjanja in poustvarjanja ročnih tekstilnih dejavnosti.

Aktivnosti v Slovenskem etnografskem muzeju vodi Sonja Kogej Rus ob pomoči strokovnih sodelavk iz Društva Odnos, Sare Bevc Jonan (tudi prevajalke) in Katarine Kromar.