Slovenski etnografski muzej

Zaslonska slika nove spletne strani
Datum objave 
19. november 2015
Kaj 
Novice
Kontakt 

Prenovljena spletna stran

v skladu s smernicami WCAG

Včeraj smo na konferenci Dostopni za vse predstavili prenovljeno spletno stran. Naš cilj je bil narediti čim bolj razumljivo, pregledno in univerzalno dostopno spletno stran.

Pri tem smo se oprli na Smernice za spletno dostopnsot (WCAG) in opustili nekaj elementov, ki so oteževali dostopnost vsebin ranljivim skupinam (opustitev rotirajočih pasic na vstopni strani, izogibamo se podajanju informacij, ki izhajajo zgolj iz slikovnega materiala, preuredli smo menijsko strukturo, se poskušali držati principa treh klikov, dodali smo informacije o dostopnosti na posebni podstrani, spletno stran smo optimizirali tudi za mobilne naprave (t.i. »responsive design«), opustili smo flash tehnologijo (flv format pri filmih smo nadomestili s mp4 formatom). Spletna stran je zasnovana dosledno (postavitev elementov se ponavlja na vseh straneh), dodali smo avdio vodiče vodiče ter tolmače v znakovnem jeziku. Spletno stran smo nadgradili v sodelovanju z društvom Ljudmila, ki ima dolgoletne izkušnje v digitalni komunikaciji.

Vse obiskovalce spletne strani naprošamo, da nam sporočijo svoje komentarje, pripombe ali pohvale na gregor.ilas@etno-muzej.si. Vsem pa želimo prijetno uporabniško izkušnjo.

Avdio vodič po razstavi Jaz, mi in drugiVodič v slovenskem znakovnem jezikuPodstran o dostopnostiRezulatat preverbe o dostopnsoti naše spletne strani na iskaniku AcheckerRezulatat preverbe o dostopnsoti naše spletne strani na iskaniku Wave