Slovenski etnografski muzej

Muzejska trgovina Lectarija
Datum objave 
17. avgust 2021
Kaj 
Novice

Muzejska trgovina SEM začasno zaprta

Obiskovalce obveščamo, da je muzejska trgovina Lectarija začasno zaprta. Izbor izdelkov je obiskovalcem na voljo v recepciji SEM. Spletni nakup v muzejski trgovini SEM bo ponovno mogoč od 1. septembra 2021 naprej.

Slovenski etnografski muzej napoveduje odprtje sodobne in prenovljene muzejske trgovine v drugi polovici novembra 2021. Dosedanja trgovina, Plečnikova Lectarija, pa bo razstavljena kot muzealija ponovno čez nekaj mesecev.

Posebnost muzejske trgovine SEM je njena oprema, ki je bila izdelana po načrtih arhitekta Jožeta Plečnika konec tridesetih let prejšnjega stoletja za prodajalno Lectarija v središču Ljubljane. Leta 2000 sta jo zadnja lastnika, Rok in Agata Freyer, podarila Slovenskemu etnografskemu muzeju, da bi jo zaščitila pred nadaljnim propadanjem. Oprema Lectarije je bila s temeljitimi restavratorskimi posegi povrnjena v prvotno stanje in kot rekonstrucija nekdanje trgovine umeščena v novo odprto razstavno hišo SEM, kjer je "živela" dvojno življenje - kot muzealija in obenem kot muzejska trgovina.

Več o Lectariji

Muzejska trgovina LectarijaMuzejska trgovina LectarijaMuzejska trgovina LectarijaMuzejska trgovina Lectarija