Slovenski etnografski muzej

Bližina Afrike na Slovenskem
Datum objave 
29. julij 2021
Kaj 
Novice
Kontakt 

Gostovanje razstave Afrika 1931 na Češkem

Slovenski etnografski muzej in Muzej Velenje v Telču na Češkem, v podružnici Muzeja Vysočiny Jihlava, danes odpirata gostujočo razstavo Muzeja Velenje Afrika 1931. Foitovi in Baumovi fotografski zapisi na steklu. Razstava, katere avtor je Blaž Verbič, kustos SEM, je za Češko dopolnjena s pregledom afriških zbirk na Slovenskem. Novi del razstave z naslovom Bližina Afrike na Slovenskem je pripravil dr. Marko Frelih, kustos SEM.

Na razstavi v Telču, rojstnem češkega kiparja kraju Františka Foita, so na ogled postavljene fotografije na steklu iz zbirke Muzeja Velenje, ki jih je Foit posnel pred 90-imi leti na svojem prvem potovanju s severa na jug Afrike v družbi svojega rojaka, biologa Jiřija Bauma. Prav tako so na ogled Foitovi predmeti iz stalne razstave muzeja v Telču.

Razstava bo v Mestni galeriji Hasičký dům na ogled do 10. oktobra 2021.

Afrika 1931. Foitovi in Baumovi fotografski zapisi na stekluBližina Afrike na SlovenskemBližina Afrike na SlovenskemBližina Afrike na SlovenskemBližina Afrike na SlovenskemAfrika 1931. Foitovi in Baumovi fotografski zapisi na stekluAfrika 1931. Foitovi in Baumovi fotografski zapisi na stekluBližina Afrike na Slovenskem