Slovenski etnografski muzej

Postavljanje razstave (foto: Slovenski kulturni center Berlin / Slowenisches Kulturzentrum Berlin).
Datum objave 
5. junij 2023
Kaj 
Novice

Buzzing Slovenia: O čebelah in ljudeh

Vabimo vas na odprtje 19. evropskih kulturnih dnevov in Slovenskih kulturnih dnevov z razstavo Buzzing Slovenia: O čebelah in ljudeh, ki bo to nedeljo, 11. junija, ob 15. uri, v Muzeju evropskih kultur (MEK) na Arnimallee 25 v Berlinu.

19. evropski kulturni dnevi MEK in razstava Buzzing Slovenia: O čebelah in ljudeh se v letošnjem letu, v katerem bo Slovenija nastopila kot častna gostja na mednarodnem knjižnem sejma v Frankfurtu s sloganom Satovje besed, osredotočajo na Slovenijo in tesno povezanost države z njeno edinstveno naravo.

Tematski poudarek je na slovenskem čebelarstvu kot načinu življenja, ki je od leta 2022 na Reprezentativnem seznamu nesnovne kulturne dediščine človeštva. Na razstavi bo s številnimi predmeti, fotografijami in medijskimi postajami na sodoben način prikazana slovenska dediščina čebelarstva.

Razstava je plod sodelovanja med Muzejem evropskih kultur (MEK), Slovenskim etnografskim muzejem (SEM) in Čebelarskim muzejem Radovljica in se uvršča v sklop dogodkov ob projektu Slovenija – častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu 2023.

Postavljanje razstave (foto: Slovenski kulturni center Berlin / Slowenisches Kulturzentrum Berlin).  Postavljanje razstave (foto: Slovenski kulturni center Berlin / Slowenisches Kulturzentrum Berlin).  Postavljanje razstave (foto: Slovenski kulturni center Berlin / Slowenisches Kulturzentrum Berlin).  Postavljanje razstave (foto: Slovenski kulturni center Berlin / Slowenisches Kulturzentrum Berlin).  Logotipi