Slovenski etnografski muzej

Revija Dve domovini
Kje 
Upravna hiša
Kdaj 
torek, 15. junij 2021 - 10:00
Trajanje 
2 uri
SEM
ZRC SAZU
Univerza na Primorskem

Zgodbe migrantk, ki niso obstale pred zidovi, okrogla miza ob izidu revije Dve domovini / Two Homelands

Ob razstavi La Doctora: Življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju, vas Slovenski etnografski muzej, ZRC SAZU, Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem vabimo na predstavitev tematskega sklopa z zgodbami migrantk revije Dve domovini / Two Homelands.

Tematski sklop Zgodbe migrantk, ki niso obstale pred zidovi, je izšel v 53. številki znanstvene revije Dve domovini / Two homelands Inštituta za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU (izšla 2021) in obravnava življenja in dela Branislave Sušnik, Bare Remec in Marije Sreš.

Na okrogli mizi sodelujejo avtorice in avtorji prispevkov:

  • dr. Jernej Mlekuž (urednik Tematskega sklopa)
  • dr. Marija Mojca Terčelj
  • dr. Jaka Repič
  • dr. Kristina Toplak.

Pogovor bo vodila dr. Mirjam Hladnik Milharčič, glavna urednica revije Dve domovini Two homelands, ZRC SAZU, Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije.

Dogodek bo potekal v živo. Udeležba na prireditvi je, kot pravi aktualni vladni odlok, dopustna le ob negativnem hitrem ali PCR testu, cepljenju ali prebolelosti covida-19. Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oz. skrbniki. Za izpolnjevanje zahtevanih pogojev PCT je odgovoren obiskovalec sam.

Okrogla miza je uvrščena v program Razprav ob občasni razstavi La Doctora, življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju, ki je do januarja 2022 na ogled v Slovenskem etnografskem muzeju.

Število oseb na dogodku je omejeno. Prijave so obvezne po elektronski pošti blagajna@etno-muzej.si ali po telefonu 01 / 300 87 45 (10.00-18.00). Prosimo, da vstopnico prevzamete na recepciji razstavne hiše SEM najkasneje na dan dogodka od 9.45 naprej. 

Vabljeni!