Slovenski etnografski muzej

Ansambel Vedun
Kaj 
Koncert
Kdaj 
petek, 18. oktober 2019 - 19:00
Trajanje 
2 uri
Cena 
Vstopnina: 6 eur
Število udeležencev je omejeno. Prodaja vstopnic od 1. oktobra 2019 na recepciji razstavne hiše SEM (torek – nedelja 10.00 – 18.00).
Rezervacije niso možne.

Sibirsko – slovansko šamansko kamlanje ali zvočno – energijsko urejanje - RAZPRODANO

z dr. Miro Omerzel - Mirit in ansamblom Vedun

Ob izteku razstave Šamanizem ljudstev Sibirije vas prijazno vabimo na zaključni dogodek z dr. Miro Omerzel - Mirit in ansamblom VEDUN (Mirit, Tine Omerzel Terlep, Igor Meglič, Mojka Žagar).

Po predavanju dr. Mire Omrzel - Mirit o sibirskem šamanizmu in koncertu ansambla Vedun v maju 2019, ki sta pospremila razstavo Šamanizem ljudstev Sibirije v SEM, sledi še zaključni dogodek razstave s sibirsko zvočno-energijskim kamlanjem, posvečenim prisotnosti slovanskih starosvetnih predmetov v našem prostoru.

Leta 2008 je etnomuzikologinja, novodobna šamanka, duhovna učiteljica in zdravilka (kozmična kirurginja) - dr. Mira Omerzel - Mirit skupaj s glasbeniki Mojko, Igorjem in sinom Tinetom, prav tako novodobnim zdravilcem-šamanom, obiskala sibirske šamane v Hakasiji in Tuvi. Tamkaj so vsi skupaj delovali s sibirskimi šamani tudi za dobrobit Zemlje in za oživitev darov šamanskih modrosti. Slovanska filozofija življenja ter duhovna logika, ki je živa knjiga in zrcalo široke kozmične zavesti modrecev minulih dob, je v drobcih preživela tudi v staroslovenski in balkanski ljudski kulturi. Sibirska kultura je dragocen živ muzej evropske slovanske in naše staroslovenske preteklosti; spomenik tisočletja dedovanih obredovanj, odzivanj, trans-zvočnih ustvarjanj, urejanj, invokacij, zdravljenj … Tine se je svojstvenega sibirskega grlenega petja homej priučil v Hakasiji in Tuvi.

Poslušati slovansko in sibirsko grleno (alikvotno) petje homej ter se povezovati z zvočnimi kodami in ritmi šamanskih bobnov, z zvoki sibirskega čartana, dambor in igila, pomeni dvigovati se po osi zavesti skozi dimenzije resničnosti, kar je svojevrstna in neponovljiva čarobnost povezanosti z zemljo in vesoljem. Vsi glasbeniki, ki so tudi zvočno-energijski terapevti Mirine šole Veduna, muzicirajo na originalna sibirska glasbila in sicer v šamanskem poltransu, s spontanimi zvoki in grlenim petjem. Ansambel nosi veličastno ime staroslovanskega božanstva – Vedun, ki je zdravilo z besedo in zvokom. Beseda Vedun označuje duhovnega bojevnika, učitelja in zdravilca izjemnih sposobnosti in moči …
(besedilo: Katedra Veduna)

Vstopnina: 6 eur
Število udeležencev je omejeno. Prodaja vstopnic od 1. oktobra 2019 na recepciji razstavne hiše SEM (torek – nedelja 10.00 – 18.00).

www.vedun.si ; www.trutamora-slovenica.si ; www.truta.si ;
www.youtube.com/user/ansambelVedun ; www.facebook.com/ansambelVedun
www.veduna.si ; www.youtube.com/user/katedraVeduna ;
www.facebook.com/katedraVeduna ; www.kozmicna-telepatija.si