Slovenski etnografski muzej

Šablonske poslikave
Kje 
Razstavna hiša
Kdaj 
petek, 1. oktober 2021 - 14:00
Trajanje 
3 ure
Cena 
10 €

Šablonske poslikave, delavnica za mladino in odrasle

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine in Tednu kulturne dediščine 2021 vabimo mladino in odrasle na delavnico, ki jo organizira SEM v sodelovanju z ZVKDS.

Vabimo vas na delavnico šablonskih poslikav. Najprej bo restavratorka Tjaša Pristov (ZVKDS) udeležencem predstavila izdelavo šablone in uporabo pleskarskega valjčka, sledi izdelava lastne šablone v družbi restavratorjev SEM Žige Reharja in Gregorja Kosa. Vzorci šablon bodo odtisnjeni na »namišljene« stene pred muzejem, kjer bodo še nekaj časa na ogled.


Število udeležencev na delavnici je omejeno. Prijave zbiramo od septembra 2021 naprej po elektronski pošti blagajna@etno-muzej.si ali po telefonu 01 / 300 87 45 (10.00-18.00).


Zaradi nepredvidljivih okoliščin si pridržujemo pravico do spremembe programa. Vse dogodke bomo organizirali v skladu s smernicami NIJZ in ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s covid-19. Prosimo, da spoštujete PCT pogoje, ki so v veljavi za obisk kulturnih prireditev. PCT pogoj je potreben za vse obiskovalce, starejše od 12 let.