Slovenski etnografski muzej

Kje 
Spletna stran SEM
Kdaj 
petek, 20. maj 2022 - 15:00
Trajanje 
1 ura 30 min
Kontakt 

Primeri dobrih praks v trajnostnem čebelarstvu

PRAZNOVANJE SVETOVNEGA DNEVA ČEBEL z Mednarodnim združenjem kmetijskih muzejev AIMA

Spletno predavanje AIMA, petek, 20. maj, ob 15h

Mednarodno združenje kmetijskih muzejev AIMA, katerega član je tudi Slovenski etnografski muzej, vas prijazno vabi na spletni dogodek ob letošnjem Mednarodnem dnevu čebel. Dogodek bo potekal v angleščini.

Vse bolj se zavedamo pomena čebelarstva za kmetijstvo in ohranjanje biotske pestrosti. V preteklosti je bilo pomembno predvsem zaradi čebeljih pridelkov, danes pa stopa v ospredje pomen čebel in drugih opraševalcev za naše preživetje. Muzeji po vsem svetu sodelujejo s čebelarji in naravovarstveniki pri širjenju dobrih praks za zagotavljanje boljših življenjskih razmer za čebele in druge opraševalce.

Čeprav je Slovenija majhna, je prava čebelarska velesila s številnimi inovativnimi idejami za trajnostno čebelarjenje. Z različnimi ustanovami prispeva tako doma kot v tujini k širjenju več kot dvestoletnega naprednega čebelarskega znanja.
Praznovanje svetovnega dneva čebel je namenjeno izmenjavi najboljših praks za ohranjanje pomembnih vrednot čebelarstva v evropskih državah z bogato čebelarsko tradicijo, kot so Slovenija, Poljska in Avstrija.

Prijave na dogodek so možne do petka, 20. maja 2022, do 12.00, na e-naslov aimalecturesreg@gmail.com. Po prijavi pred dogodkom prejmete Zoom povezavo za naše srečanje.

Več informacij: Barbara Sosič, Slovenski etnografski muzej: barbara.sosic@etno-muzej.si

Predavatelji