Slovenski etnografski muzej

Utrinek z razstave La Doctora: Življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju
Kje 
Pritličje razstavne hiše
Kdaj 
nedelja, 26. september 2021 - 16:00
Trajanje 
1 ura
Kontakt 
386 (0) 1 300 87 45
Cena 
6 €

La Doctora: Življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju, strokovno vodstvo z avtorico razstave

Prijazno vabljeni na strokovno vodstvo po razstavi La Doctora, vodila bo dr. Marija Mojca Terčelj, avtorice razstave.  

Razstava je posvečena dr. Branislavi Sušnik (1920 – 1996), pomembni raziskovalki slovenskega porekla, ki je svojo znanstveno in raziskovalno delo s področja etnologije, antropologije in etnolingvistike posvetila staroselskim ljudstvom Paragvaja.

Razstava predstavi ključna dela Branislave Sušnik in odprave med staroselska ljudstva Paragvaja. Hkrati pripoveduje zgodbo o staroselskih skupnostih Chaca in vzhodno-paragvajskega gozda ter savane, katerim je avtorica razstave namenila največ raziskovalne pozornosti.

Razstava bo na ogled do januarja 2022.

Častni pokrovitelj razstave je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.


Število oseb na vodstvu je omejeno. Najave so obvezne na blagajna@etno-muzej.si ali v delovnem času muzeja na T: 01 / 3008 745. Po opravljeni rezervaciji svojo vstopnico lahko prevzamete na recepciji SEM na dan dogodka do 15.45.


Zaradi nepredvidljivih okoliščin si pridržujemo pravico do spremembe programa. Vse dogodke bomo organizirali v skladu s smernicami NIJZ in ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s covid-19. Prosimo, da spoštujete PCT pogoje, ki so v veljavi za obisk kulturnih prireditev. PCT pogoj je potreben za vse obiskovalce, starejše od 15 let.