Slovenski etnografski muzej

La Doctora
Kje 
Pritličje razstavne hiše
Kdaj 
četrtek, 9. december 2021 - 18:00
Trajanje 
1 ura 30 min
Kontakt 
386 (0) 1 300 87 50 GSM: 386 (0) 31 728 955
Cena 
6 €

La Doctora, strokovno vodstvo z avtorico razstave in gostom - ODPOVEDANO

Dogodek je odpovedan, hvala za razumevanje.

Prijazno vabljeni na strokovno vodstvo po razstavi La Doctora: Življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju, vodila bo dr. Marija Mojca Terčelj, avtorica razstave, z gostom dr. Markom Frelihom. 

Razstava je posvečena dr. Branislavi Sušnik (1920 – 1996), pomembni raziskovalki slovenskega porekla, ki je svojo znanstveno in raziskovalno delo s področja etnologije, antropologije in etnolingvistike posvetila staroselskim ljudstvom Paragvaja.

Razstava predstavi ključna dela Branislave Sušnik in odprave med staroselska ljudstva Paragvaja. Hkrati pripoveduje zgodbo o staroselskih skupnostih Chaca in vzhodno-paragvajskega gozda ter savane, katerim je avtorica razstave namenila največ raziskovalne pozornosti.

Častni pokrovitelj razstave je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.


Število oseb na vodstvu je omejeno. Najave so obvezne na blagajna@etno-muzej.si ali v delovnem času muzeja na T: 01 / 3008 745. Po opravljeni rezervaciji svojo vstopnico lahko prevzamete na recepciji SEM na dan dogodka do 17.45.


Zaradi nepredvidljivih okoliščin si pridržujemo pravico do spremembe programa. Vse dogodke bomo organizirali v skladu s smernicami NIJZ in ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s covid-19. Prosimo, da spoštujete PCT pogoje, ki so v veljavi za obisk kulturnih prireditev. PCT pogoj je potreben za vse obiskovalce, starejše od 12 let.

NAPOVEDUJEMO:
Prijazno vabljeni na strokovno vodstvo po razstavi La Doctora: Življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju, vodila bo dr. Marija Mojca Terčelj, avtorica razstave, z gostjo: 

  • Četrtek, 13. januar 2022, ob 18.00: Aleksandra Saksida