Slovenski etnografski muzej

DEKD v SEM: Kjer so čebele doma, vodstvo po razstavi z avtorico in gostoma

Kdaj 
sreda, 26. september 2018 - 18:00
Trajanje 
2 uri
Kontakt 
Cena 
Prost vstop!
Panjska končnica

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine 2018, ki so letos uglašeni na temo Naša dediščina: kjer prihodnost sreča preteklost, vabljeni v Slovenski etnografski muzej na vodeni ogled razstave Kjer so čebele doma z avtorico razstave Barbaro Sosič z gostoma Antonom in Vido  Koželj.

Zakonca Koželj v Šmarju Sap uspešno vodita Čebelarstvo Koželj in sta ljubitelja čebelarske kulturne dediščine. Pred leti sta osnovala muzej s predmeti, ki so bili v zadnjih stoletjih v rabi na naših tleh in kjer hranita izjemne primerke čebelarske literature od 18. stoletja dalje. Na vodenem ogledu nam bosta predstavila tiste, na katere sta posebej ponosna.

Ob razstavi obiščite tudi interaktivni paviljon Čebelji svet, kjer si pomočjo virtualne resničnosti lahko približate čebel, se z njimi fotografirate, poslušate brenčanje ter spoznavate še marsikaj zanimivega iz sveta čebel.

NAPOVEDUJEMO:

Četrtek, 27. september, ob 18.00: Hexagon, kjer so čebele doma: Odprtje zaključne razstave študentov Fakultete za dizajn ob projektu Po kreativni poti do znanja

Sreda, 10. oktober ob 18.00: Kjer so čebele doma, vodeni ogled z avtorico in razstave Barbaro Sosič in njenim gostom naravovarstvenikom Ivanom Esenkom

Deli