Slovenski etnografski muzej

Izdelki iz slame Ana Cajhen
Datum objave 
15. junij 2022
Kaj 
Blog

SEMenj: rokodelci na obisku

SEMenj, sejem izbranih slovenskih obrtnikov bo potekal v okviru Poletne muzejske noči na Ploščadi SEM, od 17.00 do 21.00. Na njem se bo predstavilo 15 rokodelcev.

Predstavljamo prvo trojico rokodelcev:

  • Jagababa

Saša Drobnič Škrjanec motive svojih unikatnih tekstilij za dom najde nekje med tradicijo in naravnimi posebnostmi Slovenije. Lokalne zgodbe iz spomina na kmečko dvorišče s kokošmi in babičino pikasto ruto. Potok poln rib, s tradicijo sitotiska prevaja v brezčasno elegantno grafiko, navihano in čarobno.

  • Fajn, ročno izdelana kozmetika iz naravnih sestavin

Nataša Zakojč se ukvarja s pridelavo, predelavo in promocijo sivke. V izdelke iz naravnih sestavin vpleta elemente naravne in kulturne dediščine Prekmurja (mila, hidrolati, svečke, solne kopeli, …). Na stojnici boste lahko okusili tudi sivkine piškote.

  • Izdelki iz slame Ana Cajhen

Ana Cajhen je novodobna domžalska slamnikarica. S svojim delom ohranja lokalno kulturno dediščino svojega mesta, hkrati pa izdeluje slamnike iz prave slamnate kite, ki so danes redkost.

Lepo vabljeni na Poletno muzejsko noč na Muzejski ploščadi Metelkova!

Preverite bogat program

Izdelki iz slame Ana CajhenJagababaJagababaFAJN, ročno izdelana kozmetika iz naravnih sestavinFAJN, ročno izdelana kozmetika iz naravnih sestavin