Slovenski etnografski muzej

Odprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v Sloveniji
Datum objave 
21. junij 2022
Kaj 
Blog

Odprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v Sloveniji

V SEM gostuje panojska razstava o Vzhodnoazijskih zbirkah v Sloveniji, ki je bila odprta danes na vrtu pred Kavarno SEM.

Na dogodku so spregovorili ga. Natalija Polenec, direktorica SEM, mag. Ralf Čeplak Mencin, kustos za azijske zbirke v SEM ter dr. Nataša Vampelj Suhadolnik, vodja projekta VAZ.

Sledili sta projekciji video vsebin o golobjih piščalih ter o Skuškovi zbirki v SEM, pogovor o Ivanu Skušku ter sprehod po kitajski zbirki na stalni razstavi SEM

Razstavi Potujoči VAZ na šestih panojih je predstavljenih pet vzhodnoazijskih zbirk: Skuškova zbirka iz Slovenskega etnografskega muzeja, zbirka Alma M. Karlin iz Pokrajinskega muzeja Celje, zbirka predmetov iz Azije iz Pokrajinskega muzeja  Celja, zbirka keramike iz Narodnega muzeja Slovenije in album razglednic Ivana Koršiča iz Pomorskega muzeja Sergej Mašera Piran.

Obenem razstava predstavlja projekt Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji, ki ga s finančno podporo Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije izvaja Oddelek za azijske študije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem in Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper. Pri projektu sodelujejo tudi Narodni muzej Slovenije, Pokrajinski muzej Celje in Pomorski muzej Sergej Mašera Piran.

Poleg slikovnega gradiva muzejskih predmetov in opisov so panoji opremljeni še s QR kodami, ki omogočajo ogled istih predmetov na strani vazcollections.si.

#vazcollections

Odprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v SlovenijiOdprtje panojske razstave o Vzhodnoazijskih zbirkah v Sloveniji