Slovenski etnografski muzej

Logotip projekta Migracije
Kje 
Pritličje razstavne hiše
Od 
3. december 2015
Do 
17. januar 2016
Razstave bodo na ogled do 17. januarja 2016.

Migracije

Podobe enakosti, MIGRACIJE – Ljubezen – Izginjajoči – Dobrodošel si, Migracije in mladi, Čakajoči

Slovenski etnografski muzej kot prostor dialoga med kulturami je v tem  zgodovinsko prelomnem času poklican in kliče k  spoznavanju in razumevanju dogajanj v naši družbi. Ta čas nas sili, da ponovno razmislimo o razmerju med univerzalno človeškostjo in kulturno raznolikostjo in se vprašamo kaj nas bolj druži kot loči?

K razmisleku o teh vprašanjih vabimo obiskovalce muzeja na štirih gostujočih razstavah, kjer dajemo  glas in prostor ljudem, ki so sami na tak ali drugačen način vključeni v procese migracij.

Razstave Podobe enakosti, MIGRACIJE – Ljubezen – Izginjajoči – Dobrodošel si, Migracije in mladi ter Projekt Čakajoči so zasnovali in pripravili: Zavod APIS, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (Oddelek za kiparstvo) ter Muzej premoderne umetnosti.

SEM beleži in raziskuje odhajanja in prihajanja iz in v ta geografski prostor tudi na svoji stalni razstavi Jaz, mi in drugi (predvsem v razdelku Čez meje domačega kraja – moja odhajanja),  s svojim Kustodiatom za slovenske izseljence, zamejce, pripadnike narodnih manjšin in drugih etnij v Sloveniji in s prihajajočo razstavo Slovenska srečevanja z Afganistanom.

 

Povezani dogodki

Prizori iz kratkih filmov Equality in Focus
Medkulturni program ob mednarodnem dnevu migrantov
20.00 premiera kratkih filmov Equality in Focus 21.00 nastop skupine Vagantes - Glasbeno srečanje z...
petek, 18. december 2015 - 20:00
Izsek iz animirane animacije za razstavo Migracije
09.12.2015
Kako od bodečih žic do človekovih pravic
Ob svetovnem dnevu človekovih pravic Zavod APIS in Slovenski etnografski muzej vabita na okroglo...
sreda, 9. december 2015 - 19:30