Slovenski etnografski muzej

Projekt Trade Knowledge
Od 
oktober 2019
Do 
julij 2021
Kontakt 
Dodatni podatki 

Projekt Trade Knowledge in usposabljanje »Youth + Culture How To«

Projekt Trade Knowledge je iz programa Evropske unije Erasmus+ financiran projekt, pri katerem partnerji stremijo k deljenju in širjenju dobrih praks in neformalnih metod učenja za krepitev vključevanja mladih na področja kulturne dediščine in pri katerem nagovarjajo vprašanja, kako lahko mladi skozi tradicijska znanja razvijajo svoje podjetniške ideje in kako lahko razvijajo znanja in kompetence, ki jih pri tem potrebujejo.

Partnerji projekta so Zavod Dobra pot iz Slovenije, mladinska organizacija PlanBe, Plan it, Be it s Cipra in mladinski center Hyvärilä s Finske.

Slovenski etnografski muzej se je v projekt Trade Knowledge vključil na povabilo Zavoda Dobra pot, in sicer kot aktivni udeleženec usposabljanja za mladinske in kulturne delavce z naslovom »Youth + Culture How To«, ki je bil v Nurmesu na Finskem izpeljan konec januarja 2020. Slovenski etnografski muzej je zastopala sodelavka pedagoško-andragoškega oddelka Anja Koren Usenik.

Naslednje srečanje partnerjev bi konec aprila 2020 moralo potekati v Sloveniji. Predviden je bil tudi obisk Slovenskega etnografskega muzeja, a je bilo srečanje zaradi pandemije koronavirusa prestavljeno.

Projekt Trade KnowledgeProjekt Trade KnowledgeProjekt Trade KnowledgeProjekt Trade KnowledgeProjekt Trade KnowledgeProjekt Trade KnowledgeProjekt Trade KnowledgeProjekt Trade Knowledge