Slovenski etnografski muzej

Razstavna hiša SEM
Kje 
Razstavna hiša
Kdaj 
nedelja, 1. oktober 2023 - 10:00
Trajanje 
8 ur
Cena 
Prost vstop!

Prva nedelja v mesecu: Prost vstop

Vsako prvo nedeljo v mesecu vabimo obiskovalce na brezplačne oglede razstav Slovenskega etnografskega muzeja. Preživite dan v zakladnici kulture, sprehodite se po naših zbirkah in se naužijte dediščine.

Na ogled so občasne razstave SEM Sveti konji – nebesni jezdeci, Ljudska umetnost med domom in svetom: Zbirki SEM in ljudske umetnosti NSK skupine IRWIN, Nesnovno. Dediščina in kolektivni spomin ter stalne razstave Človek in čas: Prvih 100, Plečnikova Lectarija in Med naravo in kulturo.

Najmlajše obiskovalce pa še posebej vabimo v delavnico Malega mojstra, kjer lahko preizkusijo svoje spretnosti, na občasno razstavo Sveti konji – nebesni jezdeci, kjer so na voljo igre za otroke ter v Etnoabacedaž na stalni razstavi Med naravo in kulturo - labirint po črkah slovenske abecede, ki predstavlja izbrane etnološke predmete.

Vabimo vas, da obiščete katerega od dogodkov, ki jih SEM pripravlja ob Dnevih evropske kulturne dediščine 2023 in Tednu ljubljanske kulture. Vstop je prost! Oglejte si vse dogodke.

Dobrodošli!