Slovenski etnografski muzej

Kolaž
Kaj 
Delavnice
Kdaj 
sreda, 10. julij 2019 - 7:30
Trajanje 
9 ur
Kontakt 
386 (0) 1 300 87 50 GSM: 386 (0) 31 728 955
Cena 
Cena tedenskega programa je 105 EUR.

Počitniški 3M, program treh muzejev na Metelkovi za otroke

V sredo se bomo dobili v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), ki ni navaden muzej! Ima velikanska vhodna vrata, poševne stene in blazine na tleh. Nekatere umetnine se gibajo, slike in kipi so nenavadnih oblik, na razstavi pa lahko najdemo zanimive umetniške instalacije! Sodobna umetnost vse obrne na glavo, želi se osvoboditi ustaljenih pravil in delovati svobodno in kreativno. Letošnja tema so igre brez meja, zato bo igra naše edino pravilo. Na delavnicah bomo po jutranji telovadbi, ogledu razstave in pogovoru o sodobni umetnosti, skupaj ustvarjali in animirali!

Vabljeni na poletni počitniški teden v muzeje na Metelkovi: Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Narodni muzej Slovenije – Metelkova (NMS), Slovenski etnografski muzej in Lončarski atelje SEM.  Vsak dan v drugem muzeju skozi igro ustvarjamo in osvajamo umetnost, zgodovino, etnologijo,… manjkalo pa ne bo niti dejavnosti na muzejski ploščadi.

Počitniški 3M bo potekal:
1. termin: od 8. do 12. julija 2019 (prijave zbiramo do petka, 28. junija)
2. termin: od 19. do 23. avgusta 2019 (prijave zbiramo do petka, 9. avgusta)

Prijave za počitniški 3M so možne le za cel teden! Zbiramo jih do zapolnitve mest oz. do deset dni pred izvedbo termina.

Družili se bomo od ponedeljka do petka med 7.30 in 16.30 uro. Teden vključuje pet celodnevnih aktivnosti s kosilom. V primeru premajhnega števila prijav počitniški teden odpade. Program je namenjen osnovnošolcem med 6. in 12. letom.

Cena tedenskega programa je 105€.

Prijave in dodatne informacije:
Slovenski etnografski muzej
Sonja Kogej Rus: sonja.kogej-rus@etno-muzej.si, 031 728 955
Anja Koren Usenik: anja.koren@etno-muzej.si

PROGRAM

1. dan: V Lončarskem ateljeju SEM se bomo letos pri igri v glini prepustili domišljiji in z njeno pomočjo oblikovali vse kar živi na dnu morja, plava in se vozi po njem. Kot pravi lončarji pa si bomo na vretenu izdelali tudi posodo, jo okrasili in pobarvali. Vse skupaj gre nato v lončarsko peč in domov za spomin.

2. dan: V torek bomo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova (NMS) pobegnili v srednji vek. Ob ogledu predmetov na razstavah bomo odkrivali zanimivosti tega dolgega obdobja ter posebno mesto namenili vitezom. Nadeli si bomo viteško opremo, potežkali meč ter se v umetnosti mečevanja preizkusili tudi sami. Manjkalo ne bo tudi ustvarjalnih delavnic: izdelali bomo leseni meč, odtisnili svoj grb ter se spoznali s srednjeveškimi igrami. Veselo bo!

3. dan: V sredo se bomo dobili v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), ki ni navaden muzej! Ima velikanska vhodna vrata, poševne stene in blazine na tleh. Nekatere umetnine se gibajo, slike in kipi so nenavadnih oblik, na razstavi pa lahko najdemo zanimive umetniške instalacije! Sodobna umetnost vse obrne na glavo, želi se osvoboditi ustaljenih pravil in delovati svobodno in kreativno. Letošnja tema so igre brez meja, zato bo igra naše edino pravilo. Na delavnicah bomo po jutranji telovadbi, ogledu razstave in pogovoru o sodobni umetnosti, skupaj ustvarjali in animirali!

4. dan: V četrtek bo vrata odprl Slovenski etnografski muzej (SEM). 3Mčki se bomo prelevili v popotnike, raziskovalce in ustvarjalce. Med muzejskimi predmeti se bomo podali na vse celine sveta in ob zgodbah odkrivali življenje različnih ljudstev. Ali bo pot nevarna? Le kaj bomo vzeli s seboj na potovanje? Zagotovo se bomo pri pripravi na pot in na poti zabavali, ustvarjali ter izvedeli marsikaj zanimivega. Vse naše ustvarjanje bomo povezali z družabnimi igrami na prostem.

5. dan: V petek se bomo na skupnem 3M dnevu družili in pripravljali razstave za zaključno prireditev, na katero bomo povabili starše in prijatelje.

EKIPA POČITNIŠKEGA 3M SE VESELI, DA BOSTE Z NAMI PREŽIVELI USTVARJALEN TEDEN.