Slovenski etnografski muzej

Delavnica plesa
Kdaj 
nedelja, 29. marec 2020 - 11:00
Trajanje 
1 ura 30 min
Kontakt 
386 (0) 1 300 87 50 GSM: 386 (0) 31 728 955
Cena 
6€/3€
Družinska vstopnica 12€ (2+2)

Pleši, pleši črni kos, družinsko doživetje

Družine vabimo, da zadnjo nedeljo v marcu preživite v naši družbi!  Pridružite se nam na družinskem doživetju, kjer se bodo otroci pridružili interaktivni predstavi Pleši, pleši črni kos, odrasli pa vodenemu ogledu razstave Bosi. Obuti. Sezuti..

ZA OTROKE: Pleši, pleši črni kos

Zakaj se kuja mali črni kos ? Pri pticah sicer ni v navadi, da bi nosile čevlje, a mali kos misli drugače. Prepričan je, da kos po svetu pač ne hodi bos - in zato mu prijateljice siničice priskočijo na pomoč.  Ko mimo prišepa še konjiček, ki je tudi brez "obuvala", pa vse skupaj postane še večji izziv.  Kaj storiti? Koga poklicati na pomoč ?
Otroci bodo v programu ves čas aktivni, soustvarjali bodo pripoved o dogajanju nekega dne pod veliko staro lipo sredi trga, ob tem pa spoznavali nekatere tradicionalne obrti, zvočila in plesne igre. Skozi igro in sodelovanje bodo pomagali odpraviti veliko težavo majhnega kosa....
Program je pripravila Mojca Leben, Zavod ETNIKA.
Primerno za otroke 5+.

ZA ODRASLE: Javno vodstvo po razstavi Bosi. Obuti Sezuti.

Osrednja razstava SEM je posvečena sobivanju nog in obuval, njihovim spremenljivim oblikam in pomenom v prostoru in času ter njihovi vlogi pri organiziranju posameznikovega lastnega sveta. Odstira mnoge vidike obuval, ki so onkraj njihove materialne oblike, in mnoga vprašanja, ki presegajo navidezno samoumevnost naše vsakdanje izbire in rabe.

Dogodek je del programa ob razstavi Bosi. Obuti Sezuti.

Vstopnina: 6€/3€, družinska vstopnica(2+2): 12€

Prijave in informacije: blagajna@etno-muzej.si, T: 01/0 3008 745