Slovenski etnografski muzej

DRUŽABNICE

Kdaj 
petek, 2. september 2016 - 18:00
Trajanje 
2 uri
Razstava 
#vstopilSEM
Kontakt 
386 (0) 1 300 87 50386 (0) 31 728 955
Iz razstave #vstopilSEM

Družabnice: vodeni ogled razstave #vstopilSEM in pogovor z gostjo

Študentje Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo in Slovenski etnografski muzej
Vas prijazno vabimo na

DRUŽABNICE

Vodeni ogled po razstavi #vstopilSEM: mejniki in prehodi mladih in pogovor z obiskovalci o mladih, njihovemu umeščanju v družbo, prehodih in mejnikih v obdobju odraščanja, ki ga bo vodila Aleksandra Deu Bajt, specializantka transakcijsko analitične psihoterapije. Štiriletni študij psihoterapije transakcijske analize je opravilana inštitutu IPTA pod vodstvom Martina Bertoka. Po končanem študiju in opravljenih pogojih za delo s klienti je pridobila naziv specializantke transakcijsko analitične psihoterapije. Izvaja osebno in partnersko psihoterapijo ter EMDR terapijo (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) Dela v skladu z etičnima kodeksoma SKZP (Slovenska krovna zveza za psihoterapijo) in EATE (Evropska zveza za transakcijsko analizo).

Na družabnicah bo tekla beseda o radostih, izzivih in stiskah odraščanja. Čas odraščanja in osamosvajanja je čas sprememb in grajenja identitete (Kdo sem jaz?), postopnega prevzemanja vloge in odgovornosti odrasle osebe in iskanja svojega mesta v družbi. To je obdobje velike življenjske energije, iznajdljivosti, a hkrati tudi največje občutljivosti in tveganja. Želimo si, da z nami podelite svoje misli, zgodbe in trenutke.

Vsak izmed nas se v življenju srečuje z najrazličnejšimi prehodi. Vstopamo v nova obdobja življenja in se spominjamo predhodnih. Medtem čutimo, vidimo, slišimo, doživljamo, dogajajo se nam dobre in slabe stvari, sprejemamo odločitve, se borimo in zmagujemo, ljubimo in izgubljamo. Mladi danes najpomembnejša prehajanja našega življenja objavljajo na družabna omrežja. Prav zato so študenti etnologije in kulturne antropologije razstavni prostor v Slovenskem etnografskem muzeju spremenili v svoje lastno družabno/družbeno omrežje in pripravili osebno razstavo #vstopilSEM: mejniki in prehodi mladih.

Informacije in prijave:
Ker želimo ustvariti prijetno vzdušje, so mesta omejena.
Prijave na elektronski naslov: sara.krajnc1@gmail.com (pripišite vaše ime in starost).
V primeru velike udeležbe, bodo Družabnice ponovljene.

Razstava #vstopilSEM: mejniki in prehodi mladih je nastala kot spremljevalni program velike razstave SEM Vrata: prostorski in simbolni prehodi življenja.

Deli