Slovenski etnografski muzej

Nesnovno. Dediščina in kolektivni spomin. Foto: Blaž Verbič
Datum objave 
9. november 2023
Kaj 
Blog

V izteku je razstava Nesnovno. Dediščina in kolektivni spomin

Gostujoča fotografska razstava iz Španije skozi 11 razstavnih poglavij osvetljuje dragocene drobce iz življenja v Španiji med letoma 1858 in 1988, od katerih se jih je nekaj ohranilo vse do danes.

Nesnovno dediščino Španije prikazuje skozi delo, odnose, geste, prizore iz vsakdanjega življenja, poklice in praznovanja. Nekatere podobe na fotografijah med seboj loči skoraj stoletje, vendar kljub temu po svoje soobstajajo in prikazujejo življenje različnih oblik pretekle resničnosti, ki so pogosto ostale spregledane pri proučevanju kulture in z njo povezanih interpretacij.

V letošnjem letu praznujemo 20 let Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine ... Elementi nesnovne dediščine so pomemben del vsake kulture, so svojevrstna dediščina, ki jo Unesco varuje s Konvencijo o varovanju nesnovne kulturne dediščine (Pariz, 17. oktober 2003).

Na ogled le še do 19. novembra!

Nesnovno. Dediščina in kolektivni spomin. Foto: Blaž VerbičNesnovno. Dediščina in kolektivni spomin. Foto: Blaž VerbičNesnovno. Dediščina in kolektivni spomin. Foto: Blaž VerbičNesnovno. Dediščina in kolektivni spomin. Foto: Blaž VerbičNesnovno. Dediščina in kolektivni spomin. Foto: Blaž VerbičNesnovno. Dediščina in kolektivni spomin. Foto: Blaž VerbičNesnovno. Dediščina in kolektivni spomin. Foto: Blaž VerbičNesnovno. Dediščina in kolektivni spomin. Foto: Blaž VerbičNesnovno. Dediščina in kolektivni spomin. Foto: Blaž VerbičNesnovno. Dediščina in kolektivni spomin. Foto: Blaž VerbičNesnovno. Dediščina in kolektivni spomin. Foto: Blaž VerbičNesnovno. Dediščina in kolektivni spomin. Foto: Blaž Verbič