Slovenski etnografski muzej

Mednarodno srečanje muzealcev in konservatorjev v sklopu projekta Taking care
Datum objave 
13. October 2022
What 
Blog

Mednarodno srečanje muzealcev in konservatorjev v sklopu projekta Taking Care

V skopu mednarodnega projekta Taking Care - Etnografski in muzeji svetovnih kultur kot prostori skrbi danes in jutri (13. in 14. oktobra) v SEM poteka mednarodno srečanje muzealcev in konservatorjev.

Posvečamo se temam muzejskega restavratorstva in konservatorstva, ki ima pri ohranjanju materialne in nesnovne dediščine bistveno vlogo.

Pri zaščiti materialne celovitosti predmeta so pomembna konservatorska znanja o materialih in tehnikah ohranjanja, prav tako pa tudi razumevanje procesov izdelave predmetov ter različno dojemanje predmetov in vrednot, ki jih skupnosti pripisujejo predmetom in njihovi uporabi.

Foto: Blaž Verbic, Larisa Matijevič in Sara Selšek

#CreativeEurope #FutureofthePlanet #rethinkingmuseums #decolonialize #elninosmoche #takingcareexhibit

Mednarodno srečanje muzealcev in konservatorjev v sklopu projekta Taking careMednarodno srečanje muzealcev in konservatorjev v sklopu projekta Taking careMednarodno srečanje muzealcev in konservatorjev v sklopu projekta Taking careMednarodno srečanje muzealcev in konservatorjev v sklopu projekta Taking careMednarodno srečanje muzealcev in konservatorjev v sklopu projekta Taking careMednarodno srečanje muzealcev in konservatorjev v sklopu projekta Taking careMednarodno srečanje muzealcev in konservatorjev v sklopu projekta Taking careMednarodno srečanje muzealcev in konservatorjev v sklopu projekta Taking careMednarodno srečanje muzealcev in konservatorjev v sklopu projekta Taking careMednarodno srečanje muzealcev in konservatorjev v sklopu projekta Taking careMednarodno srečanje muzealcev in konservatorjev v sklopu projekta Taking careMednarodno srečanje muzealcev in konservatorjev v sklopu projekta Taking care