Slovenski etnografski muzej

Kanika Gupta
What 
Performans
Where 
Exhibition building
When 
Thursday, 19. August 2021 - 20:15
Duration 
1 hour
Contact 
Price 
Vstop prost!

Prekleta zemlja poželjivih žensk, performans

Slovenski etnografski muzej vas prijazno vabi na performans indijske ustvarjalke Kanike Gupta Prekleta zemlja poželjivih žensk.

Performans bo izveden v nedeljo, 15. avgusta, v torek, 17. avgusta in v četrtek, 19. avgusta 2021, ob 20.15.

Na lokacijo dogodka, ki je od SEM oddaljena 2 minuti, se bomo skupaj sprehodili ob 20.15, zbirna točka je razstavna hiša SEM na Metelkovi 2, v Ljubljani. Performans se bo pričel ob 20.30 in trajal 30 minut.


Umetnostna zgodovinarka Kanika Gupta v sklopu rezidence v SEM raziskuje starodavno indijsko umetnost in mitologijo ter ju povezuje z izzivi podnebnih sprememb. Starodavne indijske pripovedi so jo navdihnile z osupljivimi opisi lepote gozdov in bogastva narave.
V performansu raziskuje indijsko drevesno božanstvo – Yakshi, ki so ga nekoč častili, in opozori na procese podrejanja narave in posledice njenega uničevanja.

Performans bo potekal v angleškem jeziku s slovenskim prevodom.


Število oseb na dogodku je omejeno. Najave so obvezne na blagajna@etno-muzej.si ali v delovnem času muzeja na T: 01 / 3008 745.

Skladno z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se dogodka  lahko udeležijo le osebe z dokazilom o izpolnjevanju enega od pogojev PCT. Dokazila niso potrebna za mlajše od 15 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki.


Dogodek poteka v sklopu rezidence Kanike Gupta kot del projekta Taking Care. Etnografski in muzeji svetovnih kultur kot prostori skrbi.