Slovenske penine: Peneča medica, spletni dogodek
Na razstavi Slovenske penine, ki jo je pripravil BIC Ljubljana v sodelovanju s SEM za obeležitev naziva Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021, in je na ogled v Slovenskem etnografskem muzeju, načrtujemo cikel javljanj v živo na Facebooku SEM. Prvo javljanje bo z dr. sc. Gordano Vulić, predavateljico višje šole BIC Ljubljana.
Peneča medica je plod vrhunskega znanja čebelarja, ki se ukvarja z izdelavo medenih pijač. Izdelana je po klasični - šampanjski metodi iz različnih vrst medu. Značilnosti peneče medice so enake osnovni medici, oplemeniteni s spremembami, ki so posledica sekundarnega vrenja v zaprti steklenici in dolgotrajnega zorenja na kvasovkah.
Po podatkih Društva izdelovalcev medenih pijač so slovenski čebelarji prvi na svetu izdelali penečo medico (2005). Najprej se je imenovala »Medena penina«, kasneje so jo preimenovali v »Penečo medico«. Več o tej plemenit pijači ...
Pridružite se nam v živo!
NAPOVEDUJEMO:
Sreda, 3. februarja ob 11.oo: Slovenske penine: Odpiranje penine s sabljo, javljanje v živo z Boštjanom Humskim, predavateljem na BIC Ljubljana in Anžejem Vučemilovićem, diplomantom BIC Ljubljana
Sreda, 10. februar, ob 11.00: Slovenske penine: Zakaj je penina obrnjena na glavo in zakaj jo morajo stresati?, javljanje v živo s predavateljico višje šole, dr. sc. Gordano Vulić