Slovenski etnografski muzej

Adventni venčki
Where 
Museum website
When 
Saturday, 28. November 2020 - 11:00
Duration 
5 min

Adventni venčki

video ustvarjalnica

Letos nam, kot kaže, zima prinaša malce drugačno druženje. V veselem decembru in v predprazničnih dneh bomo po vsej verjetnosti ustvarjali takole na razdalji. A to nam ne sme pokvariti veselega vzdušja. Za vas, dragi otroci, imamo pripravljenih nekaj zanimivih ustvarjalnic, ki si jih boste lahko ogledali in ob njih ustvarjali kar doma, lepo na toplem.

Če si na svoj izdelek še posebej ponosen/ ponosna in bi ga rad/a delil/a z nami, lahko fotografijo deliš na naši FB strani.

Naredi si adventni venček in veselo odštevaj z nami!

Le še štirje tedni, štiri nedelje ali štiri prižgane svečke na adventnem venčku je še do božično novoletnih praznikov. Naj bo vsaka prižgana svečka na tvojem venčku veseli opomin, da čas hitro beži in bodo prazniki kmalu tu.

Video delavnico je pripravila Špela Regulj.
 
Namig za izdelavo venčkov: Na sprehodu lahko nabereš veliko uporabnih stvari za svoj unikatni adventni venček. Vejice, storže, želod (lahko jih tudi pobarvaš), mah, smrečje, kamenčke… Po omarah lahko pobrskaš za božičnimi okraski, papirnatimi dekoracijami, pentljami… Ne pozabi na svečke, lahko uporabiš še stare, lahko pa jih izdelaš tudi iz papirja in vsako nedeljo prilepiš soj novi svečki na papirnatem venčku. Domišljija je tu brezmejna in vsak ima svoj okus. Lepo ustvarjaj in če želiš, nam pošlji oziroma 'prilepi' fotografijo svojega venčka kar na našo stran na Facebooku.

Naj bo adventni čas, čas priprave na božič tudi letos prijeten in topel.

Napovedujemo:

Praznične voščilnice: Video ustvarjalnico je pripravila Anja Koren Usenik. Premiera: 9. december ob 11. uri.

Jaslice iz testa: Video ustvarjalnico je pripravila Špela Regulj. Premiera: 12. december ob 11. uri.

 

Adventni venčki Adventni venčki Adventni venčki Adventni venčki Adventni venčki Adventni venčki Adventni venčki Adventni venčki