Slovenski etnografski muzej

Jan Kreuzer
Where 
Plateau
When 
Saturday, 20. June 2020 - 21:00
Duration 
1 hour
Price 
Prost vstop!

Stand-up predstava za Poletno muzejsko noč v SEM

Za Poletno muzejsko noč Slovenski etnografski muzej postavlja na ogled priložnostno razstavo Koronski humor: Vici v času epidemije Covid-19. Ob razstavi vas vabimo na stand-up predstavo Jana Kreuzerja, ki nas bo s pronicljivo in drzno komedijo popeljal v svet humorja na temo koronavirusa.

Vice je Slovenski etnografski muzej začel zbirati v času epidemije covid-19 in jih prejel več kot 1000. Zbrani in dokumentirani humor je odličen medij za razkrivanje doživljanja izrednih življenjskih razmer kot so karantena in samoizolacija, odnosi med spoloma, prepoved gibanja, delo od doma, šolanje na daljavo, …Na razstavi je predstavljen izbor vicev, ki so bili zbrani med 12. marcem in 31. majem 2020.

Uvod v razstavo bo stand-up predstava Jana Kreuzerja, ki je komik brez dlake na jeziku. Njegovemu humorju bi lahko nadeli pridevnike kot so črn, observacijski, ciničen, družbeno kritičen in brezkompromisen do tabujev. S komedijo se ukvarja od sredine leta 2013, le slabo leto kasneje, pa mu je v nekaj mesecih uspelo nasmejati občinstva na odrih od Prlekije do Obale. Skozi leta je svoj humor pripeljal na visok nivo in danes se lahko pohvali s svojim prvim celovečernim solo nastopom z naslovom Pušenje v dolini Šentflorjanski. Poznamo ga tudi iz oddaje Danes z Juretom Godlerjem, kjer kot reporter s terena poskrbi za zabavo. V tokratni predstavi bo na humoren način orisal vsakdanje življenje in čas epidemije, ki je za nami.