Slovenski etnografski muzej

Razstavna hiša SEM
Datum objave 
5. May 2020
Contact 
(01) 300 87 00 (upravna hiša)(01) 300 87 45 (razstavna hiša)

Slovenski etnografski muzej ponovno odprt

Sporočilo za javnost
Slovenski etnografski muzej
5. maj 2020

Slovenski etnografski muzej ponovno odprt

Danes,  5. maja, je Slovenski etnografski muzej odprl vrata svoje razstavne hiše pod sloganom Spet z vami. Po sedmih tednih zaprte razstavne hiše se je na ponovno odprtje temeljito pripravil -  primerno opremil in razkužil svoje prostorske kapacitete ter razvil koncept zaščite, ki postavlja na prioritetno mesto in zagotavlja, skladno z varnostnimi smernicami in ukrepi  v času Covida, varnost in zdravje zaposlenih v muzeju in obiskovalcev.

Za obiskovalce muzeja so na primer obvezne maske, upoštevana mora biti fizična razdalja, skozi razstave jih pelje enosmerna krožna pot …idr. SEM se je tudi odločil, da bo razstave za javnost odpiral postopoma, najprej tri, v naslednjem tednu, po 10. maju pa še preostale. Vzporedno bo nadaljeval z digitalnim komuniciranjem s publiko kot tudi z oblikovanjem novih vsebin in ponudbe tako za fizični kot virtualni obisk muzeja.   

V prvem tednu odprte razstavne hiše SEM, to je do nedelje, 10. maja 2020, je vstop v muzej brezplačen, recepcija muzeja in blagajna sta zaprti, sprejem obiskovalcev  in njihovo informiranje pa izvajajo kustodinje in kustosi SEM  z namenom  izkazovanja profesionalnosti, ustvarjanja  prijaznega vtisa in neposrednega zbiranja  odzivov tistih ljudi, ki bodo med prvimi obiskali SEM.