Slovenski etnografski muzej

When 
Saturday, 20. October 2018 - 10:00
Duration 
4 hours
Price 
Brezplačna delavnica je namenjena ustvarjalcem, starejšim od 15 let.
Obvezne prijave
blagajna@etno-muzej.si, 031 728 955

Delavnica IC ZIN

V Cankarjevem letu 2018 se Slovenski etnografski muzej v sodelovanju s Stripcore pridružuje obeležitvi 100 letnice pisateljeve smrti z brezplačno delavnico učenja osnov fanzina, delavnica je namenjena ustvarjalcem, starejšim od 15 let.

V svetu subkultur in undergrounda veljajo fanzini že desetletja za sredstvo širjenja idej in ustvarjalnosti. V preteklosti so bili fanzini v duhu mota naredi-si-sam pomemben izrazni in sporočilni medij različnih alternativnih gibanj, v zadnjem času pa so pretežno sredstvo za izražanje  osebnih avtorskih poetik.

Delavnica, ki jo vodi prekaljena fanzinarka in vsestranska ustvarjalka Neža Jurman (Nez Pez), je posvečena izdelavi fanzina, pri čemer bo moč v praksi preizkusiti različne likovne tehnike  in se za nameček naučiti še osnov tako vsebinskega kot tehničnega urejanja fanzina. Za prepotrebni navdih bosta služila Ivan Cankar oziroma njegovo delo: kaj bi počel danes? Kako bi se znašel v sodobnem času? Kakšnih form izraznosti bi se loteval? Brez dvoma bi se med njegovimi izdelki našel tudi kakšen fanzin, ki bi ga v celoti spisal in zrisal sam.

Brezplačna delavnica je namenjena ustvarjalcem, starejšim od 15 let.
Obvezne prijave: blagajna@etno-muzej.si, 031 728 955

Nez Pez (1985) je študirala kiparstvo na ALUO v Ljubljani. Leta 2010 je prejela univerzitetno Prešernovo nagrado in priznanje ALUO za posebne umetniške dosežke. Zanimajo jo različni mediji in zvrsti umetnosti, zato se materiali in pristopi, ki jih uporablja pri svojem delu, spreminjajo z vsakim projektom. Ustvarja na področju kiparstva, instalacij, zvočne in video umetnosti, risbe, grafike, ilustracije, ulične umetnosti in scenografije. Svoja dela je predstavila na več samostojnih in skupinskih razstavah po Sloveniji in tujini.

Koprodukcija: Stripcore in Slovenski etnografski muzej