Slovenski etnografski muzej

Izdelki iz lončarske delavnice
When 
Saturday, 20. May 2017 - 11:00
Duration 
1 hour 30 min
Vstopnina
5,00 EUR
Žganje
4,00 EUR
Glaziranje
4,00 EUR
Žganje in glaziranje le na željo udeležencev

GlinaFina: nakit, gumbki, magnetki, broške iz gline

Glina je eden izmed najstarejših gradbenih materialov, a čvrstost žgane gline ni njena edina lastnost. Prožnost in mehkoba surove gline je odlična za oblikovanje najrazličnejših umetniških objektov. Glinarjenje do Elegantnosti - oblikovali si bomo glinene uhane, broške, kroglice za ogrlice, okvirje za ogledalca, mini šatuljice in vse kar diši po prestižu. :-)

Z mečkanjem, gnetenjem, dodajanjem, odvzemanjem in sestavljanjem gline si bomo kot čisto pravi mojstri oblikovali svoje predmete prestiža. Take klasične in take domišljijske, lahko označene z inicialkami lastnika ali okrašene s črtami in še čem. Izdelki, zapečeni v lončarski peči, nas bodo razveseljevali vsaki dan. Z različnimi tehnikami ročnega oblikovanja bomo raziskovali svojo ustvarjalnost, iskrili domišljijo in dodobra razmigali prstke.

Ustvarjanje v glini za otroke in sproščena ura in pol za starše v prijetnem okolju kavarne Lončarskega ateljeja SEM. Vabljeni otroci, mladostniki in odrasli posamezniki. Odličen čas za družine, da skupaj ustvarjajo in se zabavajo.

Primerno za otroke vseh starosti!

Prijava ni potrebna!

Vabljeni tudi, da spremljate utrinke in napovedi dogodkov na Facebook profilu.