Slovenski etnografski muzej

Naslovnica knjige Mandala
When 
Wednesday, 5. October 2016 - 18:00
Duration 
2 hours

Mandale, tajni vrtovi razsvetljenja

Vabljeni na pogovor ob izidu knjige dr. Zmaga Šmitka Mandale, tajni vrtovi razsvetljenja, ki bo v sredo, 5. oktobra, ob 18. uri v Slovenskem etnografskem muzeju (upravna stavba, 2. nadstropje, Metelkova 2, Ljubljana).

»Knjiga Mandale Zmaga Šmitka je izjemno izčrpna, reprezentativna in slikovno bogato podprta študija, ki preizprašuje vlogo, pomen, strukturo, oblikovno zasnovanost, časovnost, funkcionalnost in sporočilnost mandal v večjih azijskih kulturah: indijski, kitajski, japonski in tibetanski. Mandale so Šmitkovo življenjsko delo in obenem izjemen prispevek k predstavljanju in razumevanju azijskih kultur. V slovenski prostor prinašajo obširen nabor novega raziskovalnega materiala, pristopov in konceptov. Knjiga bo zagotovo učno gradivo pri študiju neevropskih kultur, obenem pa je pisana izjemno plastično, berljivo, tako da bodo po njej z veseljem posegali tudi drugi bralci.«
(iz strokovne recenzije prof. dr. Andreja Uleta)

Z avtorjem se bo pogovarjal prof. dr. Andrej Ule, redni profesor za analitično filozofijo in teorijo znanosti na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete.