Slovenski etnografski muzej

What 
Lecture
When 
Friday, 24. June 2016 - 18:00
Razstava 
ČIPKAste vezi
Contact 
386 (0) 1 300 87 50 GSM: 386 (0) 31 728 955

Lynne Bruning: Med tradicionalnimi obrtmi in sodobnimi tehnologijami – kako stkati vezi med obema svetovoma?

Predavanje

Lynne Bruning je mednarodno uveljavljenja modna oblikovalka in ustvarjalka ter inovatorka na področju nosljive umetnosti, e-tekstilij in prilagodljivih tehnologij. Poznamo jo predvsem po seriji poučnih spletnih oddaj eTextile Lounge, ter kot dolgoletno izvršno producentko legendarnega festivala Burning Man. V svojem delu združuje diplomo iz nevrofiziologije, magisterij iz arhitekture ter raznovrstne tekstilne prakse, ki so globoko zakoreninjene v njeni družinski zgodovini. Tako ustvarjalno združuje svetove znanosti, tekstilij, mode in tehnologije. Njene prepoznavne, inovativne in nagrajene rešitve v tkaninah prepoznavajo več kot zgolj kos blaga ter odpirajo vrata v razumevanje kompleksnejših tehnologij oblikovanja sodobnih interaktivnih površin.

 

V sklopu mednarodnega čipkarskega kongresa OIDFA bo Lynne, ki se je lani v Sloveniji učila o tradicionalnih načinih izdelovanja idrijske čipke, spregovorila o možnostih povezovanja tradicionalnih čipkarskih tehnik z sodobno tehnologijo ter na konkretnih primerih predstavila atraktivne načine njihovega združevanja.

 

Predavanje poteka v sodelovanju Društva Ljudmile in Zavodom Projekt Atol, Slovenskim etnografskim muzejem, Mednarodnim čipkarskim kongresom OIDFA,  podprlo pa ga je Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana in Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji.

 

Informacije tudi na:
http://wiki.ljudmila.org/Lynne_Bruning
http://www.lbruning.com/