Slovenski etnografski muzej

Izdelki iz prejšnjih delavnic
What 
Delavnice
When 
Saturday, 30. January 2016 - 11:00
Duration 
1 hour 30 min
Price 
vstopnina
5,00 EUR
Žganje
4,00 EUR
Glaziranje
3,00 EUR
Žganje in glaziranje le na željo udeležencev

Zima, pomlad, poletje, jesen - figure letnih časov v glini

Ustvarjalna delavnica

Letni časi so ena od razdelitev leta, povezana s spremembami vremena. Če bi bili letni časi ljudje, kakšni bi bili?

Prožnost in mehkoba surove gline je odlična za oblikovanje najrazličnejših oblik. Navdih za sobotno dopoldansko delavnico bomo poiskali v naravi in njenih letnih časih, v njihovih značilnostih in posebnostih.

Z mečkanjem, gnetenjem, dodajanjem, odvzemanjem in sestavljanjem gline si bomo kot čisto pravi kiparji oblikovali figurice iz gline in jim dodali lastnosti (atribute), ki so značilni za določen letni čas. Zima kot gospa v belem in z ledenimi svečami; pomlad kot mali škratek, ki igra na trobentico in se skriva pred pomladansko ploho; poletje kot Mladenka z vrtnicami in skledo jagod na dišečem travniku; jesen kot Stric s košem obranih jabolk ... :-) Naše figure bodo čisto unikatne in z veliko mero domišljije. Zapečene v lončarski peči, nam bodo v trajen spomin. Z različnimi tehnikami ročnega oblikovanja bomo raziskovali svojo ustvarjalnost, iskrili domišljijo in dodobra razmigali prstke.

Izdelek iz gline iz prejšnje delavniceIzdelek iz gline iz prejšnje delavniceIzdelek iz gline iz prejšnje delavniceIzdelek iz gline iz prejšnje delavnice