Slovenski etnografski muzej

Letak razstave Poglej me in videl boš
Where 
The second floor of the exhibition building
From 
13. February 2015
TO 
30. April 2015
Accompanying exhibition 
Jaz, mi in drugi: podobe mojega sveta
Muzejski mentor 
Katarina Nahtigal

Nastija Fijolič: Poglej me in videl boš

Cikel v okviru projekta Dostopnost

13. februar 2015 - april 2015 (vitrinska razstava)

13. februarja 2015 smo v Slovenskem etnografskem muzeju otvorili osebno razstavo Nastije Fijolič, ki jo je pripravila pod mentorstvom Katarine Nahtigal. Na svoji razstavi se je Nastija dotaknila teme, ki ji je pomembna. Preko fotografij, ki so njeni razstavni predmeti in izrazni medij, je želela izpostaviti problematiko telesnih idealov v današnji družbi in obiskovalce spodbuditi k bolj odprtemu razmišljanju. Na razstavi je spregovorila tudi o sebi.

Razstava bo obiskovalcem na ogled približno dva meseca (nekje do sredine aprila), v tem času bo Nastija vodila z njo povezane aktivnosti.

Aktivnost je bila izvedena v okviru projekta Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam. Nastija Fijolič je v projekt vključena v obliki študentskega dela; spoznava delo v muzejski dokumentaciji.

»Na svoji razstavi sem se dotaknila pereče tematike telesnih idealov v današnji družbi. Z razstavo smo razgalili predsodke, ki jih ima družba do drugačnih in posebnih. Pravzaprav smo razgalili nas same. Projekt smo izvedli v vsej čistosti fotografskega studia, tako da smo se vsi za trenutek počutili kot del tega famoznega modnega in idealnega sveta. Z razstavo želim ljudi spodbuditi k drugačnemu, bolj 'odprtemu' razmišljanju, ki bi pravzaprav moralo biti samoumevno. Če človeške proporcije niso popolne, mar to pomeni, da telo ne zadostuje tako imenovanim idealom lepega in seksapilnega telesa? Pa je temu res tako? Takšna in podobna vprašanja se nam porajajo ob pogledu na fotografije.«

 

Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam

 

ESS