Slovenski etnografski muzej

What 
Open day
Where 
Exhibition building
When 
Friday, 18. May 2012 - 10:00
Duration 
8 hours

Enodnevna razstava Modne kreacije 3Re

Modna revija 3Re 2012V preteklih letih je Slovenski etnografski muzej podprl, vzpodbudil in predstavil že kar nekaj umetniških in oblikovalskih projektov. Letos, 18. maja 2012, pa ob praznovanju Mednarodnega muzejskega dneva, ki je uglašen na temo "Muzeji v času sprememb: novi izzivi, nove pobude", gosti razstavo Modne kreacije 3Re, ki jo je zasnovalo društvo Ekologi brez meja. Modni dogodek bo na ploščadi pred Slovenskim etnografskim muzejem na Metelkovi 2, v Ljubljani.


V okviru projekta Očistimo Slovenijo 2012, ki se je 24. marca 2012 zaključil z vseslovensko prostovoljsko čistilno akcijo, so potekale številne aktivnosti, ki spodbujajo javnost k preprečevanju nastajanja odpadkov in utrjujejo zavedanje, da je najboljši odpadek tisti, ki ne nastane. Če pa nastane, to ni smet, ampak dragocena surovina za nadaljnjo uporabo. Odpadni tekstil ter embalaža sta zelo pogosta odpadka, ki jih s kančkom domišljije lahko vedno znova uporabimo – tudi v modni industriji.

Pri ustvarjanju kreacij 3Re (Reduce/Reuse/Recycle) je sodelovalo 39 kreatorjev iz različnih izobraževalnih ustanov : ljubljanske Visoke šole za dizajn, Srednje šole za oblikovanje Maribor, študentke Fakultete za strojništvo, Oddelek za tekstilne materiale in oblikovanje UM ter ostali modni navdušenci.