Slovenski etnografski muzej

Od 
1. januar 2010
Do 
31. december 2010

Sublimni Tajvan – njegove naravne in kulturne znamenitosti

4. marec - 5. april 2010

Razstavo Sublimni Tajvan sestavljajo štirje nizi fotografij tajvanskih fotografov, ki so leta po dolgem in počez potovali po Tajvanu in njegovih manjših otokih z namenom ustvarjati fotografski zapis vseh njegovih naravnih in človeških čudes:

 

 

 

V nizu Vrtoglavo - Vzvišeni pogled na tajvansko naravo fotograf Chi Po-lin portretira veličastne tajvanske gore, morske obale in vodne poti in posreduje adrenalinsko doživljanje otoka s ptičje perspektive.

V nizu Strast - Nebeški praznik odrskih umetnosti fotograf Liu Chen-hsiang prikazuje vso pestrost in vitalnost tajvanskega sodobnega plesa in tradicionalnega gledališča.

V nizu Ljudsko - Zlitje zemeljskega in nebeškega fotograf Huang Ting-sheng predstavlja prizore iz vsakdanjega življenja, ki imajo posredno ali neposredno korenine v duhovnem svetu.

V nizu Vmesniki - Ritmi narave in človeka fotograf Chen Chih-hsiung osvetli pestri naravni oder, na katerem se odvija človeška drama.

Razstava Sublimni Tajvan gostuje v Slovenskem etnografskem muzeju na pobudo Inštituta za kitajsko kulturo pri Tajpejskem ekonomskem in kulturnem uradu.

Tajvan