Slovenski etnografski muzej

Fotografija z razstave
Kje 
Upravna hiša
Od 
22. junij 2019
Do 
19. avgust 2019
Razstava je na ogled v upravni hiši Slovenskega etnografskega muzeja od ponedeljka do petka med 10.00 in 18.00.

Hiroyuki Ninomiya: Otočje Setouchi, svetovni dragulj

Fotografska razstava, Japonska

V morju Seto naikai se nahaja več kot 3.000 čudovitih otočkov, za katere so značilne bele peščene plaže, obdane z zelenimi borovci.

Prijetna pokrajina se je zaradi svoje lepote številnim popotnikom, ki so tod pluli na svojih ladjah, tako vtisnila v spomin, da so jo iz občudovanja poimenovali »svetovni dragulj«, in velja za eno najlepših na svetu. Iz dneva v dan in iz ure v uro spreminjajoča se pokrajina otočja Seto naikai je očarala avtorja do te mere, da je sklenil, da ji kot fotograf posveti svoje življenje. Svoja dela je avtor poimenoval s skupnim naslovom »Setouchi saisai«. Da bi še poudaril sijaj te mehke in prijetne pokrajine, je fotografije natisnil na rižev papir washi.

Fotograf Hiroyuki Ninomija za svoj motiv uporablja otočje Setouchi, ki je sestavljeno iz nešteto majhnih otočkov in leži v prefekturi Kagawa. Posebnost njegovih fotografij pa niso le motivi ampak tudi tisk. Ninomiya je izbral posebno vrsto digitalnega tiska na japonski papir imenovan washi, ki omogoči, da se barve vpijejo in razlijejo po površini in tako ustvarijo posebno umetniško stvaritev.

Gostujoča razstava Veleposlaništva Japonske v Sloveniji.

Fotografija z razstaveFotografija z razstavePostavitev fotografijPostavitev fotografij