Slovenski etnografski muzej

Edinstven trenutek, enkratna priložnost, fotografska razstava
Kje 
Upravna hiša
Od 
20. marec 2024
Do 
6. maj 2024

Edinstven trenutek, enkratna priložnost

Prijazno vabljeni na ogled fotografske razstave o utrinkih na poti čaja v Sloveniji med letoma 2006 in 2024. Razstavo je pripravilo Društvo Chadō Urasenke Tankokai Slovenija v sodelovanju s SEM. Razstava je na ogled v upravni hiši SEM (2. nadstr.) do 6. maja 2024. Ogled je možen od ponedeljka do petka med 9.00 in 17.00, vstop je prost.

Stopite v očarljiv svet fotografske razstave Društva Chadō Urasenke Tankokai Slovenija, kjer vsak okvir ujame bistvo minljivih trenutkov in cenjenih mejnikov. Skozi objektiv, prežet z duhom japonskega idioma "Ichi-go Ichi-e", kar pomeni "en čas, ena priložnost", razstava vabi gledalce, da objamejo lepoto minljivosti in pomen vsakega minevajočega trenutka. Od umirjenih čajnih obredov do živahnih kulturnih dogodkov, vsaka fotografija odraža predanost članov in članic društva Chadō Urasenke Tankokai Slovenija pozornosti in hvaležnosti za sedanjost. Ko se sprehajate po galeriji, se boste znašli potopljeni v potovanje introspekcije in hvaležnosti, opomnjeni, da morate uživati v vsakem srečanju in ceniti vsak trenutek. Bivati v zdaj.

Razstava in dogodek Chakai je zahvala za odlikovanje, ki ga je Društvu podelilo japonsko Ministrstvo za zunanje zadeve oktobra 2023 za prispevek in širitev japonske kulture v Sloveniji z delovanjem na Poti čaja.

SEM in Društvo Chado sodelujeta že vse od začetka Poti čaja v Sloveniji.